Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SVJETSKI SKIJAŠKI KUP

Ljutić 6., a Popović 12. u slalomu, Shiffrin do rekordne 80. pobjede

Autor: Hina

29.12.2022. 20:36
Ljutić 6., a Popović 12. u slalomu, Shiffrin do rekordne 80. pobjede


Nove vrlo dobre slalomske rezultate ostvarile su hrvatske skijašice u slalomu, u noćnoj utrci Svjetskog kupa u austrijskom Semmeringu Zrinka Ljutić je završila šesta, a Leona Popović dvanaesta.


Pobijedila je sjajna Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je u prethodna dva dana pobjeđivala na dvije veleslalomske utrke. Za 27-godišnu Amerikanku to je bila ukupno 80. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, kao i 50. u slalomu. Shiffrin je tako i dalje u lovu na stariju sunarodnjakinju Lindsey Vonn koja je tijekom karijere ostvarila, za skijašice, rekordne 82 pobjede u Svjetskom kupu.


Hrvatske skijašice Zrinka Ljutić i Leona Popović ostvarile su novi vrlo dobar slalomski plasman. Nakon prve vožnje 18-godišnja Ljutić je bila sedma, a Popović na 13. mjestu. Na kraju je Ljutić popravila svoj plasman za jednu poziciju te je šestim mjestom došla do najboljeg rezultata sezone u slalomu. Kao najbolji rezultat u mladoj karijeri ostaje joj peto mjesto iz Meribela prošle sezone.




Popović je, baš kao i Ljutić, napravila na kraju pomak za jednu poziciju. Ljutić je za pobjednicom Shiffrin zaostala sekundu i jednu stotinku, a Popović 2.21 sekundu. Unatoč odličnim rezultatima naših skijašica, ni na jednoj hrvatskoj televiziji nema prijenosa utrka ženskog slaloma.


Sjajna Shiffrin je vodila nakon prve vožnje, a prvo mjesto je sačuvala i na kraju, s 29 stotinki boljim rezultatom od sunarodnjakinje Paule Moltzan koja je završila druga. Na postolje se još popela treća Njemica Lena Duerr. Četvrta je bila Slovakinja Petra Vlhova.


S 425 bodova Shiffrin je trenutačno najbolja slalomašica Svjetskog kupa, a slijede je Švicarka Wendy Holdener s 370 bodova i Vlhova s 280. Popović je deveta i ima 130 bodova, dok je Ljutić odmah iza nje, na desetom mjestu i s dva boda manje.


U ukupnom redoslijedu također vodi Shiffrin i ima 875 bodova. Iza nje su Vlhova sa 506 bodova, dok je treća Talijanka Sofia Goggia koja je skupila 470 bodova. Popović je na 31. mjestu, dok je Ljutić na 32. poziciji.