Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

sp u skijanju

Ljutić u igri za slalomsko odličje, Popović 12., Shiffrin u vodstvu

Autor: Hina

18.02.2023. 11:27
Ljutić u igri za slalomsko odličje, Popović 12., Shiffrin u vodstvu

Foto: Reuters



Hrvatska skijaška reprezentativka Zrinka Ljutić nalazi se na sedmom mjestu nakon prve slalomske vožnje na Svjetskom prvenstvu u Meribelu, a za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin (52.54 sekundi) zaostala je za 1.29 sekundi.


Leona Popović je u svom prvom nastupu u elitnoj skupini, sa startnim brojem 3, za Shiffrin zaostala za 1.62 sekundi, što joj je bilo dovoljno za 12. mjesto u prvoj vožnji.


Obje hrvatske skijašice su imale nešto suzdržaniji nastup, u kojem nije bilo velikih pogrešaka, ali ni dovoljno brzine da bi se približile najboljima. No, Zrinka Ljutić je još uvijek u igri za odličja, s obzirom na to da je od trećeg mjesta, na kojem se iznenađujuće našla Kanađanka Laurence St-Germain, dijeli 68 stotinki.




Prema rezultatima u prvoj vožnji, Švicarka Wendy Holdener se nameće kao najozbiljnija suparnica Shiffrin u borbi za zlato, jer je za Amerikankom zaostala samo 19 stotinki.


Osim St-Germain, manje od sekunde zaostatka za vodećom imale su još samo Njemica Lena Duerr (+0.92) i olimpijska pobjednica u slalomu Slovakinja Petra Vlhova (+0.99), a neznatno brža od Zrinke Ljutić u prvoj vožnji bila je i Slovenka Ana Bucik (+1.23).


Start druge vožnje je predviđen za 13 sati i 30 minuta.