Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

AIPS bira

Međunarodna udruga sportskih novinara odabrala najbolje europske sportaše u 2022. godini

Autor: Hina

03.01.2023. 08:21
Međunarodna udruga sportskih novinara odabrala najbolje europske sportaše u 2022. godini

Foto: Armand Duplantis/Foto REUTERS

Nogometašica Alexia Putellas i druge godine zaredom odnijela pobjedu, švedski skakač s motkom Armand Duplantis ispred osvajača Zlatne lopte



ISTANBUL  Španjolska nogometašica Alexia Putellas i švedski skakač s motkom Armand Duplantis najbolji su europski sportaši za 2022. godinu u izboru Europskog odjela Međunarodne udruge sportskih novinara (AIPS), navodi slovenska novinska agencija STA.


U istom izboru, ali na svjetskoj razini, također je ranije pobijedila 28-godišnja Putellas, nogometašica Barcelone i španjolska reprezentativka. Za nju je ovo bila druga pobjeda u nizu, u europskim okvirima, u izboru AIPS-a.


Ovom prilikom Putellas je pobijedila ispred talijanske skijašice Federice Brignone i engleske nogometašice Beth Mead.




Mladi, 23-godišnji švedski skakač s motkom Duplantis po prvi puta u karijeri je osvojio ovu nagradu, a najveća konkurencija su mu bili francuski nogometaši. Drugi je bio napadač madridskog Reala Karim Benzema, inače posljednji osvajač Zlatne lopte, a treći igrač PSG-a Kylian Mbappe.


Bio je ovo 40. izbor od strane europskog odjela AIPS-a u kojem su sudjelovale 43 europske nacionalne asocijacije pa tako i hrvatska.