Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

WTA Indian Wells

Najbolja tenisačica svijeta ušla u polufinale turnira u Indian Wellsu, sada je čeka Kazahstanka Jelena Ribakina

Autor: Hina

17.03.2023. 06:43
Najbolja tenisačica svijeta ušla u polufinale turnira u Indian Wellsu, sada je čeka Kazahstanka Jelena Ribakina

Foto: Iga Swiatek/Foto REUTERS

Ribakina je ove godine svladala Swiatek u osmini finala Australian Opena



Najbolja tenisačica svijeta, Poljakinja Iga Swiatek, ušla je u polufinale WTA 1000 turnira u Indian Wellsu, gdje je u četvrtfinalu nadigrala Rumunjku Soranu Cirsteu (WTA – 83.) sa 6-2, 6-3 za 82 minute.


Braniteljica prošlogodišnjeg naslova je jedina od četiri polufinalistice koja je do ove faze turnira stigla bez izgubljenog seta, a za plasman u finale suparnica će joj biti deseta tenisačica svijeta, Kazahstanka Jelena Ribakina, koja je trebala dva sata i 45 minuta za pobjedu 7-6 (4), 2-6, 6-4 protiv Čehinje Karoline Muchove (WTA – 76.). Ruskinji koja igra pod kazahstanskom zastavom to je prvi plasman u polufinale na WTA 1000 turnirima.


Ribakina je ove godine svladala Swiatek u osmini finala Australian Opena (6-4, 6-4) na putu do finala na prvom Grand Slam turniru sezone, u kojem je poražena od Bjeloruskinje Arine Sabaljenke.




Uspije li aktualna wimbledonska pobjednica ponoviti protiv najbolje tenisačice svijeta ono što je napravila u Melbourne Parku, a Bjeloruskinja svlada Grkinju Mariju Sakkari u drugom polufinalu, u Indian Wellsu ćemo gledati reprizu finala Australian Opena.