Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

NFL liga

Najbolji igrač u povijesti NFL-a možda je ipak u 45. godini odigrao posljednju utakmicu

Autor: Hina

17.01.2023. 12:12
Najbolji igrač u povijesti NFL-a možda je ipak u 45. godini odigrao posljednju utakmicu

Foto: Tom Brady/Foto REUTERS

Brady je jedini igrač koji je u karijeri osvojio sedam naslova prvaka, a rekorder je i po broju osvojenih jarda bacanjima i po broju bacanja za polaganje



TAMPA BAY  Najbolji igrač u povijesti američkog nogometa, vođa napada Tampa Bay Buccaneersa 45-godišnji Tom Brady možda je ipak stigao do završetka svoje karijere nakon 14-31 domaćeg poraza od Dallas Cowboysa u posljednjem susretu prvog kruga ovogodišnjeg doigravanja NFL-a igranom u noći s ponedjeljka na utorak.


Brady je jedini igrač koji je u karijeri osvojio sedam naslova prvaka, a rekorder je i po broju osvojenih jarda bacanjima i po broju bacanja za polaganje. Nakon 20 godina provedenih u New England Patriotsima s kojima je osvojio šest naslova prvaka, u proljeće 2020. godine je odlučio otići u Tampu s kojom je u prvoj godini osvojio još jedan naslov. No, lani je nakon poraza od Los Angeles Ramsa u finalu doigravanja Nacionalne konferencije objavio svoje povlačenje samo da bi se 40 dana kasnije ipak predomislio i odlučio nastaviti igrati i u 2022.


Ove sezone Bradyjev učinak bio je značajno lošiji no prošle, ali momčad se ipak plasirala u doigravanje usprkos negativnom omjeru pobjeda i poraza (8-9) zbog toga što je igrala u vrlo lošoj diviziji. No, već u prvom susretu u doigravanju Buccaneersi nisu bili konkurentni Cowboysima koji su i u sezoni pokazali više jer su ostvarili omjer 12-5.




Po porazu od Cowboysa Brady nije decidirano kazao kako mu je ovo bila posljednja utakmica u veličanstvenoj karijeri.


“Idem sada kući dobro se naspavati, a onda ću u narednim danima vidjeti što dalje. Volim ovu organizaciju, lijepo mi je ovdje”, kazao je Brady.


Inače, ovo je bila prva gostujuća pobjeda Cowboysa u gostima u doigravanju nakon točno 30 godina, odnosno od 17. siječnja 1993. kada su svladali San Francisco 49-erse 30-20 u finalu Nacionalne konferencije na putu ka svom posljednjem naslovu prvaka.


Cowboysi će u drugom krugu doigravanja ponovno u goste i to upravo kod Ninersa. Drugi par u ncionalnoj konferenciji čine Philadelphia Eaglesi i New York Giantsi, dok će u polufinalima Američke konferencije igrati Kansas City Chiefsi i Jacksonville Jaguarsi te Buffalo Billsi i Cincinnati Bengalsi.