Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Aftenposten

Norvežani su ponovo odabrali sportaša godine iz "nezimskih sportova", Casper Ruud naslijedio Haalanda i Ingebrigtsena

Autor: Hina

27.12.2022. 10:58
Norvežani su ponovo odabrali sportaša godine iz

Foto: Casper Ruud/Foto REUTERS

U ovogodišnjem izboru najboljeg sportaša godine norveškog Aftenpostena, tenisač je prestigao trostruku olimpijsku prvakinju u biatlonu iz Pekinga Marte Olsba Roeiseland



OSLO Norveški tenisač Casper Ruud, treći na ATP ljestvici, osvojio je zlatnu medalju Aftenpostena kao najbolji sportaš Norveške u 2022. godini, postavši tako prvi tenisač koji je osvojio prvu prestižnu sportsku nagradu.


Zlatna medalja Aftenposten jedno je od najprestižnijih sportskih priznanja u Norveškoj, a u prošlosti su je osvajali neki od najvećih sportaša te zemlje.


Ruud je u 2022. osvojio tri ATP turnira – u Gstaadu, Ženevi i Buenos Airesu – te je stigao do finala još četiri turnira. Igrao je finale dva Grand Slam turnira Roland Garrosa i US Opena.Također je igrao finale Masters 1000 turnira u Miamiju i sudjelovao je na ATP završnici. Postao je prvi Skandinavac nakon Stefana Edberga 1992. koji je igrao u finalu završnog turnira ATP sezone.




U ovogodišnjem izboru najboljeg sportaša godine norveškog Aftenpostena, Ruud je prestigao trostruku olimpijsku prvakinju u biatlonu iz Pekinga Marte Olsba Roeiseland.


U posljednja tri izdanja ove nagrade, koja se organizira od 1933. godine, pobjeđivali su predstavnici “nezimskih sportova”.  Norveški nogometaš Erling Haaland slavio je 2020. godine, a atletičar Jakob Ingebrigtsen prošle godine.