Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Očekivani zaokret

Novak Đoković može igrati na Australian Openu! Nova australska Vlada ispravila sramotnu odluku svojih prethodnika

Autor: Portal Novi list

15.11.2022. 08:33
Novak Đoković može igrati na Australian Openu! Nova australska Vlada ispravila sramotnu odluku svojih prethodnika

Foto: Novak Đoković/Foto REUTERS

Novi ministar useljeništva Andrew Giles poništio je odluku svojega prethodnika Alexa Hawkea o trogodišnjoj zabrani ulaska u zemlju ponajboljem tenisaču današnjice



RIJEKA Novak Đoković može nastupiti na siječanjskom izdanju Australia Opena! Novi ministar useljeništva Andrew Giles poništio je odluku svojega prethodnika Alexa Hawkea o trogodišnjoj zabrani ulaska u zemlju ponajboljem tenisaču današnjice. Budući da je pored toga Australija napustila najveći dio vrlo strogih Covid mjera nema više prepreka da se Novak Đoković nakon godinu dana vrati u Melbourne i zaigra na prvom Grand Slam turniru u 2023. godini.


Podsjetnika radi, Đoković je u siječnju 2022. godine uredno dobio vizu za ulazak u Australiju iako nije bio cijepljen. Nije bio jedini sportaš kojemu se izašlo u susret. No, po dolasku u zemlju došlo je do velikog preokreta i Australci su okrenuli ploču, pritvorili Đokovića, a onda ga istjerali iz zemlje kao zadnjeg kriminalca pod objašnjenjem da svojim stavovima o  cijepljenju potiče “antivaksersku zajednicu“. Ondašnji ministar  ministar useljeništva, Alex Hawke, poništi je Novaku vizu i udario mu trogodišnji zabranu ulaska u zemlju čime je za njega svaki pokušaj igranja Australian Opena bio izgubljen.


No, ove godine je došlo do promjene Vlade u Australiji, počela se provoditi drugačija “Covid politika”, samim time dogodilo se očekivano i u slučaju srpskog tenisača. Jasan pokazatelj da je iza odluke donešene u siječnju ove godine stajalo ništa drugo nego obično politikanstvo nesposobne Vlade koja se prema sportskom velikanu ponijela kao prema običnom kriminalcu.