Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Australian Open

Novak Đoković uživa veliku podršku u Australiji: "Imao sam malih dvojbi prije nego što sam izašao na Rod Laver Arenu"

Autor: Portal Novi list

14.01.2023. 12:07
Novak Đoković uživa veliku podršku u Australiji:

Foto: Novak Đoković/Foto REUTERS

Sve je bilo pozitivno, nisam čuo niti jedan negativan komentar - rekao je Nole



Novak Đoković obratio se novinarima na presici uoči početka Australian Opena. Srpski tenisač posljednjih dana nailazi na veliku podršku navijača u Australiji.


– Dojmovi su vrlo pozitivni, jako mi je drago što sam dočekan tako kako sam dočekan – pred punom Rod Laver Arenom. Svaki put kada izađem na taj teren vrate se sjećanja na osvojene titule i mečeve, koje sam igrao u prošlosti. Od trenutka kada sam došao u Australiju nailazio sam samo na pozitivne reakcije ljudi. Podrške ima na pretek, pogotovo od naših ljudi. Sve mi to daje dodatnu energiju i impuls za turnir – rekao je Novak i suočio se s nizom pitanja povezanih uz cirkus kojega su mu priuštile australske vlasti prije godinu dana.


– Iskoristio bih još jednom priliku da se zahvalim srpskoj zajednici, ljudima koji su bili ispred hotela svaki dan i pružali mi podršku. Neću to nikada zaboraviti. Dvanaest mjeseci kasnije, došao sam pokazati se na terenu. Osvojio sam titulu u Adelaideu, kako sam završio prošlu, tako sam počeo i ovu godinu. Sviđa mi se kako se osjećam na terenu i igram, imao sam neke manje probleme, mini ozljedice, nadam se da ću to sanirati do prvog meča. Jučer pred izlazak na teren sam imao malu dvojbu kako će me dočekati. I stvarno, sve je bilo pozitivno, nisam čuo niti jedan negativan komentar. Hvala ljudima što su mi pokazali da žele da sam ovdje – rekao je Novak i na inzistiranje novinara objasnio svoje osjećaje po povratku na mjesto otkuda je prije godinu dana deportiran.




– Ne, ne osjećam se kao kriminalac. Prilično je specifično, možda prema medijima koji su me tako oslikavali. To je sada prošlost, ništa slično ne osjećam ove godine. Da nisam mogao nastaviti, ne bih bio ovdje. Sva ona iskustva koja sam imao prethodno u Australiji su prevladala iskustvo iz prošle godine. Moj pogled prema Australiji je uvijek bio pozitivan, to se održava na moj performans. Moj rezultat to može potvrditi. Gledao sam prema tome da se vratim i igram tenis, to je ono što najbolje činim – dodao je Đoković koji slavljem u Melbourneu može dostići Rafu Nadala po broju osvojenih Grand slam titula.


– Naravno da je bitno. Zato nastavljam igrati profesionalni tenis, da se natječem. Želim biti najbolji, da pobjeđujem na najvećim svjetskim turnirima. Tu nema nikakve tajne. Ne može biti veće od ovog. Imate četiri Grand slama koji imaju povijesnu težinu, to je jedan od najvećih razloga zašto sam se toliko želio vratiti u Australiju – naveo je Đoković.