Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

United Cup

Petra Martić izgubila od Caroline Garcia, Francuska smanjila na 2:1 protiv Hrvatske, Borna Gojo ima meč loptu

Autor: Hina

03.01.2023. 12:25
Petra Martić izgubila od Caroline Garcia, Francuska smanjila na 2:1 protiv Hrvatske, Borna Gojo ima meč loptu

Foto: Borno Gojo/Foto Arhiva NL

Ukoliko Gojo dobije meč, Hrvatska će biti pobjednik skupine F, a u slučaju da rezultat bude 2-2 o pobjedi bi odlučivala igra mješovitih parova



Prednost mješovite teniske reprezentacije Hrvatske u dvoboju za prvo mjesto u skupini F United Cupa protiv Francuske smanjena je na 2-1 nakon što je u utorak hrvatska tenisačica Petra Martić doživjela poraz od Caroline Garcia.


Četvrta tenisačica svijeta slavila je protiv Martić sa 7-6(9), 6-4 nakon sat i 55 minuta igre u vrlo izjednačenom meču. Prvi set je otišao u tie break nakon što ni jedna tenisačica nije izgubila svoj servis. Presudio je drugi set u kojem je Garcia uzela servis Martić za vodstvo 2-1 koje nije ispustila do kraja meča. Francuskinja je u meču servirala sedam aseva i osvojila 12 od ukupno 22 poena, a Martić je servirala četiri asa i osvojila 10 od 22 poena.


Odluku o pobjedniku skupine F može donijeti Borna Gojo (ATP – 144.) koji danas igra protiv Adriana Mannarina (ATP – 46.).




Jučer je Hrvatska povela sa 2-0 nakon što je u prvom dvoboju Donna Vekić (WTA – 67.) pobijedila Alize Cornet (WTA – 36.) sa 6-4, 6-3, a Borna Ćorić (ATP – 26.) je sa 7-6 (1), 7-6 (2) slavio protiv Arthura Rinderknecha (ATP – 44.).


Ukoliko Gojo dobije meč, Hrvatska će biti pobjednik skupine F, a u slučaju da rezultat bude 2-2 o pobjedi bi odlučivala igra mješovitih parova za koju je Iva Majoli nominirala Vekić i Ćorića, dok su za Francusku su prijavljeni Caroline Garcia i Edouard Roger-Vasselin.


Pobjednik dvoboja Hrvatske i Francuske će u srijedu i četvrtak, u “gradskom finalu” igrati protiv Grčke, najbolje reprezentacije iz skupine A.