Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

ATP i WTA ljestvica

Petra Martić napredovala za četiri, a Borna Ćorić za dva mjesta na najnovijim WTA i ATP ljestvicama

Autor: Hina

13.02.2023. 11:18
Petra Martić napredovala za četiri, a Borna Ćorić za dva mjesta na najnovijim WTA i ATP ljestvicama

Foto: Petra Martić/Foto REUTERS

Marin Čilić je pao jedno mjesto, na 22. poziciju, no Borna Gojo je zabilježio velik pad od čak 29 mjesta



ZAGREB Hrvatska tenisačica Petra Martić, koja je ovaj vikend igrala u finalu teniskog turnira u Linzu, napredovala je četiri mjesta na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i sada se nalazi na 30. poziciji.


Napredak i to od jednog mjesta upisala je i Donna Vekić koja je sada 32. tenisačica svijeta. Ana Konjuh je pala u tri mjesta odnosu na prošli tjedan i sada se nalazi na 145. poziciji. Tara Wurth je skočila čak 21 mjesto i sada je 168. tenisačica svijeta, dok se Petra Marčinko popela sa 179. na 177. poziciju.


Na vrhu ljestvice na prvom mjestu je i dalje Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, a treća je Tunižanka Ons Jabeur.




Borna Ćorić je napredovao dva mjesta na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak i sada je 21. tenisač svijeta.


Marin Čilić je pao jedno mjesto, na 22. poziciju, no Borna Gojo je zabilježio velik pad od čak 29 mjesta i sada se nalazi na 145. poziciji. Nino Serdarušić je zadržao 253. poziciju,


Među vodećima nema promjena. Na vrhu ljestvice je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Carlos Alcaraz, a treći je Grk Stefanos Tsitsipas.