Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

superliga

Prva pobjeda zadarskih odbojkaša

Autor: Šime Ćurko

17.12.2022. 09:50
Prva pobjeda zadarskih odbojkaša

Foto: Filip Gotovina



Zadrani su sinoć u 11. kolu Superlige dočekali prvu pobjedu. Nakon sat vremena slavili su protiv Marsonije, koja je polusezonu završila bez osvojenog seta.


Početak dvoboja donio je izjednačenu igru, a »plavo-bijeli« su kontrolu rezultata preuzeli sredinom prvog seta. U drugom su bili toliko uvjerljivi da su gosti ostali na jednoznamenkastom broju poena. Rezultatski najzanimljiviji bio je treći set.


Brođani su poveli 4:7, pa je Marin Masnić s klupe domaćih reagirao pozivanjem minute odmora. Gosti su bili u plusu do 13:15, kada su igrači s Višnjika serijom 4:0 prelomili utakmicu i rutinski priveli posao kraju.




Tako su se odmaknuli od Marsonije na četiri boda, a izbjegavanje zadnjeg mjesta je bitno u kontekstu potencijalnih kvalifikacija s nekim od drugoligaša za ostanak u najjačem rangu.


Prva liga će se nastaviti utakmicama 12. kola u kojem će Zadar 21./22. siječnja biti domaćin Riboli Kaštela. Upravo je pobjeda protiv Kaštelana u osmini finala Kupa Vinka Dobrića i najsvjetlija zadarska točka ove jeseni.