Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Davis Cup

Španjolski izbornik tvrdi da brza podloga u Malagi ide u prilog hrvatskim tenisačima

Autor: Hina

21.11.2022. 14:19
Španjolski izbornik tvrdi da brza podloga u Malagi ide u prilog hrvatskim tenisačima

Foto: Mate Pavić i Nikola Mektić su jaki hrvatski aduti/Foto REUTERS

Igrači s dobrim servisom, ako su u formi, imat će veliku prednost što bi moglo biti ključno”, izjavio je Sergi Bruguera u obraćanju medijima



MADRID  Španjolska i Hrvatska će u srijedu u gradu Malagi odigrati četvrtfinale Davis Cupa, teniskog svjetskog prvenstva, a španjolski izbornik Sergi Brugera kaže da njegovim tenisačima ne odgovara tamošnja “jako brza” podloga.


“Podloga je jako brza, a to nama ne ide u prilog. Igrači s dobrim servisom, ako su u formi, imat će veliku prednost što bi moglo biti ključno”, izjavio je Bruguera u obraćanju medijima.


“Igrači treniraju dobro a s obzirom da igramo Davis Cup, za Španjolsku, jasno je da ćemo dati 100 posto od sebe kao i uvijek”, dodao je.




Španjolska, osvajač Davis Cupa iz 2019., igrat će s Hrvatskom koja je bila finalist 2021. godine.


“Hrvatska ima (Marina) Čilića, svog velikog broja jedan, i (Bornu) Ćorića koji igra svoju najbolju sezonu te je jedan od najboljih drugih igrača. Osim toga, imaju vjerojatno najbolji par na svijetu u ovom trenutku”, rekao je Bruguera.


Za Španjolsku neće igrati dvojica najbolje rangiranih igrača na svijetu u pojedinačnoj konkurenciji, Carlos Alcaraz koji se ozlijedio ovaj mjesec te Rafael Nadal koji je još ranije zbog iscrpljenosti najavio da neće nastupiti.


Pablo Carreno, koji će biti prvi igrač Španjolske, izjavio je: “Prvi treninzi su prošli dobro, rastemo u formi. Do meča u srijedu još uvijek imamo vremena dosegnuti vrhunac”.


“Individualni mečevi s Hrvatskom bit će izjednačeni, pa pobjeda može pripasti bilo kome. U igri parova su oni favoriti ali sam uvjeren da mi s Marcelom (Granollersom) možemo odigrati jako dobro”, dodao je Carreno, 13. igrač svijeta na ATP ljestvici.


Roberto Bautista, 21. na ATP ljestvici, također je komentirao nadolazeće dvoboje protiv 17. Čilića i 26. Ćorića.


“To su jako teški protivnici, posebno zato što je njima najdraža brza ‘indoor’ podloga. Zbog toga ćemo morati odigrati na doista visokoj razini kako bi smo pobijedili”, rekao je Bautista.


Španjolsku će u igri parova predvoditi Granollers, 17. na ATP listi igrača u parovima. S druge strane će se naći Mate Pavić i Nikola Mektić, 5. i 8. na ATP ljestvici parova.


“Igra parova je jaka strana Hrvatske. To je iskusan par koji već dugo igra zajedno. Mi ćemo se nastojati što bolje pripremiti za njih”, izjavio je Granollers čiji bi partner mogao biti Pedro Martinez s kojim je igrao u posljednja tri meča u grupnoj fazi Davis Cupa.


“O tome će odlučiti izbornik. On uvijek donosi odluku najbolju za ekipu. Svi smo puni želje za igranjem”, zaključio je Granollers.