Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

sp u skijanju

Talijanka Bassino prvakinja u superveleslalomu

Autor: Hina

08.02.2023. 13:10
Talijanka Bassino prvakinja u superveleslalomu

Foto: Reuters



Marta Bassino, 26-godišnja talijanska skijašica, osvojila je zlatnu medalju u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Courchevel Meribelu.


Bassino nije bila u krugu najvećih favoritkinja, ali je stazu obavila s najmanje pogrešaka, kao što je i najbolje odradila završni dio staze gdje su mnoge favoritkinje više ili manje pogriješile te na kraju ostale bez medalja.


Bassino je ostvarila pobjedničko vrijeme 1:28.06 što je bilo za 11 stotinki bolje vrijeme od Amerikanke Mikaele Shiffrin koja je osvojila srebro. Brončanu su medalju podijelile Austrijanka Cornelia Huetter i Norvežanka Kajsa Vickoff Lie, koje su za Bassino zaostale 33 stotinke.




Vrlo blizu postolju bila je Norvežanka Ragnhild Mowinckel, trenutačno vodeća u redoslijedu ove discipline u Svjetskom kupu, ali je na kraju zaostala tri stotinke za trećeplasiranim djevojkama.


Švicarka Lara Gut-Behrami, zlatna u ovoj disciplini na posljednjem Svjetskom prvenstvu, završila je šesta, Federica Brignone je bila osma, a Sofia Goggija jedanaesta. U super veleslalomu hrvatsko skijanje nije imalo svoje predstavnice. U četvrtak će na Svjetskom prvenstvu najbolji skijaši voziti super veleslalom.