Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Rally day Due Castelli

U okruženju Kanfanara otvorena nova automobilistička sezona, favoriti opravdali očekivanja

Autor: Miroslav Krpan

21.02.2023. 07:31
U okruženju Kanfanara otvorena nova automobilistička sezona, favoriti opravdali očekivanja

Foto: Giuseppe Ferrarelli i James Bardini/Foto REUTERS

Prošlogodišnju pobjedu je ponovio Britanac James Bardini u talijanskom timu s novim suvozačem Giuseppe Ferrarellijem



LIMSKI KANAL Otvorena je nova automobilistička sezona, uz skromni jubilej petog izdanja međunarodne rally show manifestacije »Rally day Two Castles-Due Castelli«, uz sudjelovanje do sada rekordnih 79 različitih vozila i posada iz Italije, Slovenije i Hrvatske, među kojima su se našli i po jedan vozač iz Velike Britanije i Austrije, te suvozačica iz Danske. Još jednu uspješnu organizaciju potpisuju zajednički Autoklub Poreč Motorsport i AKOK Skok racing 1993, a manifestaciju je uoči ceremonijalnog starta u Limskom kanalu, tek nekoliko metara od morske obale, prigodnim govorom otvorio Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.


Vozilo se u okruženju Kanfanara na već tradicionalne dvije makadamske dionice Lim – Dvigrad (5,66 km) i Dvigrad – Barat (8,19 km), na svakoj od dionica u oba smjera po dva puta. Cjelodnevna manifestacija protekla je tek uz nekoliko izlijetanja, bez posljedica po vozače, a do ciljne rampe u Limskom kanalu stigla su 64 automobila.


Favoriti su bili najuspješniji. Izdvojile su se tri talijanske posade u automobilima Škoda Fabia R5. U konačnici, prošlogodišnju pobjedu je ponovio Britanac James Bardini u talijanskom timu s novim suvozačem Giuseppe Ferrarellijem, nakon 55,08 km brzinskih ispita, s vremenom 33:37. Druga je bila posada Alex Munaretto – Matteo Gambasin sa zaostatkom 10,3 sekunde, a treća posada Adriano Scalcon – Cinzia Michelini, sporiji 16 sekundi.




Među prvih dvadeset ukupnog poretka pet je hrvatskih posada, a najbolji među njima, očekivano i najiskusniji Dubrovčanin Niko Pulić, koji je uz suvozača Karla Kovačića svoju Ford Fiestu Rally3 doveo do šeste pozicije. Na 11. mjestu završila je posada Nenad Lončarić – Tajana Vojvodić Pinky (Subaru Impreza Sti). Listu 20 najboljih zaključile su dvije domaće posade, 19. su bili Nenad Hrvatin i Doris Labinjan (VW Golf 2), a 20. Rajan Gašparini i Bosiljko Čolak (Jeep Cherokee).