Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ATP Finale

U Torinu održan ždrijeb skupina ATP Finala: Nikola Mektić i Mate Pavić u skupini s Ivanom Dodigom

Autor: Zlatko Horvat

11.11.2022. 08:02
U Torinu održan ždrijeb skupina ATP Finala: Nikola Mektić i Mate Pavić u skupini s Ivanom Dodigom

Foto: Mate Pavić i Nikola Mektić/Foto REUTERS

Uz njih u skupini igrat će i prvi nositelji Nizozemac Wesley Koolhof i Britanac Neal Skupski te pobjednici ovogodišnjeg Australian Opena Australci Thanasi Kokkinakis i Nick Kyrgios



TORINO Olimpijski pobjednici iz Tokija Nikola Mektić i Mate Pavić igrat će u »zelenoj« skupini na ATP Finalu, koje se održava u Torinu od 13. do 20. studenoga. Ždrijeb je odlučio kako će s trenutačno četvrtom kombinacijom svijeta igrati i srebrni iz Tokija Ivan Dodig sa svojim partnerom Amerikancem Austinom Krajicekom, koji su trenutačno peti par sezone. Uz njih u skupini igrat će i prvi nositelji Nizozemac Wesley Koolhof i Britanac Neal Skupski te pobjednici ovogodišnjeg Australian Opena Australci Thanasi Kokkinakis i Nick Kyrgios.


U »crvenoj« skupini igrat će Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury, Salvadorac Marcelo Arevalo i Nizozemac Jean-Julien Rojer, Britanac Lloyd Glasspool i Finac Harri Heliovaara te Španjolac Marcel Granollers i Argentinac Horacio Zeballos.


U pojedinačnoj konkurenciji u »zelenu« skupinu uvršteni su Španjolac Rafael Nadal, Norvežanin Casper Ruud, Kanađanin Felix Auger-Aliassime i Amerikanac Taylor Fritz, a u »crvenu« Grk Stefanos Tsitspas, Srbin Novak Đoković te Danil Medvedev i Andrej Rubljov.