Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Liga prvaka

Parižani večeras traže veliko iskupljenje u Bavarskoj, Rebić najavljen u početnoj postavi susreta u Londonu

Autor: Igor Duvnjak

08.03.2023. 14:14
Parižani večeras traže veliko iskupljenje u Bavarskoj, Rebić najavljen u početnoj postavi susreta u Londonu

Foto: Foto REUTERS

PSG bez Neymara lovi gol minusa iz prve utakmice. Ante Rebić najavljen je u početnoj postavi Milana, koji u Londonu brani dragocjeni gol prednosti protiv Tottenhama Ivana Perišića



RIJEKA Večeras se nastavlja mimohod atraktivnom nogometnom pistom, kakva već jest Liga prvaka, na rasporedu su druga dva uzvratna susreta osmine finala u kojima će Bayern doma s PSG-om i Milan u Londonu s Tottenhamom čuvati minimalne prednosti iz prvih utakmica kao kap vode na dlanu, kao što će ih njihovi suparnici svim silama nastojati anulirati u tim uzbudljivim utrkama k četvrtfinalu.


Lijepo je saznanje za naš nogomet da će se u toj međunarodnoj ćakuli čuti i hrvatski glas, recimo napadač Ante Rebić je najavljen u početnoj postavi Rossonera u dvoboju s Tottenhamom, kao i njegov prijatelj Ivan Perišić kod domaćina. Ogledi su atraktivni, a pista je pak izuzetno skliska, opreza nikada dovoljno jer u tako teškim utakmicama s kvalitetnim suparnicima iskliznuće prijeti skoro na svakom koraku.


Kraj sezone


PSG stiže u München nakon pariškog minusa uz otegotnu okolnost da je ostao bez zvijezde kalibra Brazilca Neymara, koji umjesto utakmice čeka na operaciju desnog gležnja poslije ozljede koja mu je okončala sezonu mnogo prije planiranoga. Nakon što je u Parizu bilo po onoj »tko će kome nego svoj svome«, kada je bivši igrač PSG-a, inače rođeni Parižanin Kingsley Coman presudio nekadašnjem klubu, ugledni će gosti, naravno, učiniti sve za preokret u Bavarskoj.




Za to svakako imaju aduta, među inima i napadača kalibra Kyliana Mbappea, koji je, iako ne skroz oporavljen od ozljede, ulaskom u igru uzdrmao obranu njemačkog prvaka, uz ostalo mu je i poništen jedan pogodak. Rođeni pobjednik u momčadi trenera Gualtiera itekako vjeruje u svoju momčad, što je potvrdio i odmah nakon pariškog poraza.


– Tko je favorit? PSG, kao i uvijek – poručila je udarna igla napada Parižana o uzvratu s Bayernom.


Njegov optimistički stav nije izuzetak u momčadi, uspjehu se nada i Leo Messi, ako ne najbolji, onda svakako jedan od najboljih svjetskih nogometaša.


– Bit će to vrlo teška utakmica, koju će odlučiti sitni detalji. Pobijediti na tom stadionu je jako teško. Ali mislim da smo dobro pripremljeni i sposobni preokrenuti situaciju. Ići ćemo u München s tom namjerom – rekao je Messi za PSG TV.


Pritisak


On i Mbappe su itekako prijeteće mine, koje domaćini moraju pažljivo detonirati na putu k četvrtfinalu.


– Oni trebaju barem jedan gol za izjednačenje. Očekujem da će izvršiti veliki pritisak od samog početka – rekao je trener Bayerna Nagelsmann.- U Ligue 1 se često brane duboko i igraju na protunapad. Njihov stil igre također ovisi o tome tko je spreman i može igrati. U prvoj utakmici bili su bez Kyliana Mbappea na početku, što je malo utjecalo na njihov plan utakmice. Kada je on ušao, počeli su igrati na drukčiji način. Očekujem da će biti puno otvorenije nego u Parizu.


I mi i PSG imamo ogroman tempo u napadu. Želimo doći do njih kada uđu u posjed i biti fizički prisutni od prve minute. Ono što trebamo u drugoj dionici je spriječiti ih da koriste taj tempo. Ako njihovim napadačima date previše prostora, mogu osloboditi svoje nogometne kvalitete, nevjerojatno je teško braniti se protiv njih.


Strateg Tottenhama Antonio Conte, slavno igračko i trenersko ime, pokušat će preskočiti Milan s oslabljenom ekipom u kojoj nema kapetana Llorisa, Diera, Bentancura, Bissoume, Sessegnona, ali razmišljajući u stilu »koga nema, bez njega se mora«, nastojat će nadmudriti kolegu Stefana Piolija, koji neće moći računati na Girouda i Diaza, sve kako bi njegova momčad preko talijanskog prvaka ušla među osam najboljih u Europi.