Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Skijaški skokovi

Slovenski skijaški skakač Peter Prevc se dobro osjeća nakon stravičnog pada

Autor: Hina

02.03.2023. 21:07
Slovenski skijaški skakač Peter Prevc se dobro osjeća nakon stravičnog pada

Foto: Petar Prevc/Foto REUTERS

"Peter još uvijek osjeća bol u vratu, ali je vrlo dobro. Liječnici su mu propisali 14-dnevni odmor," objavio je Slovenski skijaški savez (SZS)



PLANICA  Najbolji slovenski skijaš skakač Peter Prevc (30) pušten je na kućnu njegu nakon što je u srijedu doživio težak pad tijekom treninga na velikoj skakaonici na Svjetskom prvenstvu u Planici.


Prevc je nakon teškog pada na treningu helikopterom prevezen u Sveučilišni klinički centar u Ljubljani, no već danas je u pušten na kućnu njegu.


“Peter još uvijek osjeća bol u vratu, ali je vrlo dobro. Liječnici su mu propisali 14-dnevni odmor,” objavio je Slovenski skijaški savez (SZS).




Vlasnik četiri olimpijske medalje je u drugoj seriji odmah nakon skoka, izgubio kontrolu nad skijama, okrenuo se u zraku i na 70 m leđima snažno udario o podnožje skakaonice. Nakon pada na tlo duže od 100 metara se prevrtao i klizio po snijegu.


Prevc je u četvrtak na Instagramu objavio fotografiju svog skoka, te fotografiju kako ga unose u helikopter.


“Ne pokušavajte sami kod kuće,” napisao je, zahvalivši svima koji su se pobrinuli za njega.


Ostatak skijaške karavane je odradio kvalifikacije za sutrašnje natjecanje na velikoj skakaonici na Svjetskom prvenstvu u Planici.


Najbolji je bio Slovenac Timi Zajc sa skokom od 136 metara i 142.5 bodova, drugi je bio Poljak David Kubacki (131.5 m) sa 5.4 boda manje. Treće mjesto zauzeo je još jedan Poljak Kamil Stoch, četvrti je Norvežanin Johann Andre Forfang, a peti Japanac Ryoyu Kobayashi.


U kvalifikacijama su nastupila 62 natjecatelja, a borba za medalje kreće u petak u 17.30 sati.