Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tenis

Petra Martić nije uspjela doći do trećeg naslova u karijeri, Ruskinja slavila u finalu Linza

Autor: Hina

12.02.2023. 17:29
Petra Martić nije uspjela doći do trećeg naslova u karijeri, Ruskinja slavila u finalu Linza

Martić (WTA-34.) je sjajno počela dvoboj s Ruskinjom, povela je s 2-0 i stala, a protivnica je to iskoristila i dobila šest gemova i prvi set



LINZ Hrvatska tenisačica Petra Martić nije uspjela doći do trećeg naslova u karijeri nakon što je poražena u finalu WTA turnira u austrijskom Linzu od 44. igračice svijeta Ruskinje Anastazije Potapove 3-6, 1-6 za 80 minuta igre.


Martić (WTA-34.) je sjajno počela dvoboj s Ruskinjom, povela je s 2-0 i stala, a protivnica je to iskoristila i dobila šest gemova i prvi set.


U drugom setu ista situacija, Dućanka je dobila prvi gem, a potom izgubila šest zaredom, a nakraju i drugi međusobni sraz sa Potapovom. Martić je 2019. godine na Wimbledonu dobila 21-godišnju Ruskinju.




Petra je imala samo 51 posto ubačaja prvoga servisa, iskoristila je samo jednu od pet “break-lopti”, dok je protivnici ponudila čak deset.


Za Martić će ovo biti šesti nastup u finalu na WTA Touru u karijeri, a dosad je osvojila dva naslova, Istanbul 2019. i Lauseannu prošle godine. Za  Potapovu ovo će biti peti nastup u finalu nekog WTA turnira, i drugi naslov na,kon premijernog prošle godine u Istanbulu.