Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tenis

Petra Martić ušla u polufinale turnira u Linzu, Ćorića izbacio Cressy

10.02.2023. 23:15
Petra Martić ušla u polufinale turnira u Linzu, Ćorića izbacio Cressy

Foto: Petra Martić/Foto REUTERS

Martić se okoristila velikim brojem pogrešaka suparnice za osvajanje prvog seta sa 6-4 i vodstvo od 4-0 u drugom setu



LINZ Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u polufinale WTA turnira u Linzu, ona je u četvrtfinalu svladala Dankinju Claru Tauson sa 6-4, 7-5 nakon sat i 39 minuta igre.


Martić se okoristila velikim brojem pogrešaka suparnice za osvajanje prvog seta sa 6-4 i vodstvo od 4-0 u drugom setu. Kada se činilo kako je dovršetak meča pitanje trenutka, Tauson je djedno počela pogađati kutove igrališta te s pet uzastopnih osvojenih gemova stila nadomak izjednačenja. No, 10 godina iskusnija Martić uspjela je zaustaviti nalet Dankinje i okončati meč u svoju korist s tri uzastopna osvojena gema.


Martić će u polufinalu u subotu igrati protiv prve nositeljice Grkinje Marije Sakkari koja je ranije u četvrtfinalu svladala drugu hrvatsku predstavnicu Donnu Vekić sa 6-3, 7-6 (8).




Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Montpellieru, uspješniji od njega je u četvrtfinalu bio Francuz s američkim državljanstvom Maxime Cressy sa 7-6 (2), 6-4 nakon sat i 46 minuta igre.