Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Liga za prvaka Prve ženske lige, 3. kolo

“Plusice” uvjerljive, Zadar slavio nakon produžetka

Autor: Paulo Sarić

26.03.2023. 15:51
“Plusice” uvjerljive, Zadar slavio nakon produžetka


Zadarske košarkašice upisale su nove dvije pobjede u trećem kolu Lige za prvaka Prve ženske lige. “Plusice” su na domaćem parketu uvjerljivo svladale Podravca rezultatom 93:53, dok su igračice Josipe Zanki slavile na gostovanju kod Vindija sa 75:78.


Premda su u susret ušle kao velike favoritkinje, što su na koncu i potvrdile na parketu, “Plusicama” je bilo potrebno petnaestak minuta da “upale motore” i preuzmu kontrolu nad susretom. No, kada su jednom to napravile – Zadranke se više nisu osvrtale. Poputna kontrola skoka, pretočena u čak 26 drugih napada, te posvemašnja dominacija u reketu odvele su košarkašice Šime Kraljevića na plus devet uoči odlaska u svlačionice (36:27), da bi sve dileme oko vlasnica nova dva boda nestale na otvaranju nastavka kada su “Plusice” gotovo utrostručile svoju prednost i u posljednjih deset minuta ušla s visokih plus 25 (67:42), nakon čega su mirno privele susret kraju. Julia Arnwine je s 21 poenom, 11 skokova i šest asistencija bila najefikasnija među šestoricom dvoznamenkastih u pobjedničkim redovima, a pratila ju je iskusna Davorka Balić s 14 koševa i sedam uhvaćenih lopti, dok je gošće predvodila Ema Cik sa 17 poena.


Za razliku od prilično jednostranog dvoboja u Sukošanu, utakmica Vindija i Zadra je donijela puno više uzbuđenja. Zadranke su nešto bolje otvorile susret, no već je kraj prve četvrtine donio buđenje domaćih djevojaka koje su polako preuzele kontrolu na događanjima na parketu i na veliki odmor odnijele zalihu od sedam poena (38:31). Otvaranje nastavka je donijelo bolju igru košarkašica Zadra koje su na krilima dalekometnog šuta brzo istopile zaostatak, da bi nakon dvije vezane trice Josipe Zovko u 29. minuti i prešle u vodstvo (49:51). Razbudilo je to igračice Marka Škerbića koje su krenule u veliki nalet te zahvaljujući dobrim rolama Paule i Petre Žanić sagradile dvoznamenkastu prednost (67:56), no mlada Lola Stipić je s 14 koševa u posljednjoj dionici vratila svoju ekipu u egal, pa je pitanje pobjednika odlučeno tek u produžetku. A tamo su bolje bile Zadranke koje su zahvaljujući doprinosu iskusnijih igračica stigle do druge pobjede u Ligi za prvaka. Lola Stipić je s 20 poena, šest skokova i četiri asistencija bila najefikasnija u redovima Zadra, a pratila ju je Josipa Zovko sa 16 koševa i 19 skokova, dok je Petra Žanić s 24 poena predvodila domaću ekipu.




Nakon tri odigrana kola košarkašice Zadar Plusa se nalaze na čelu ljestvice sa stopostotnim učinkom, druge su igračice Zadra s omjerom 2-1, treći je Podravac (1-2), dok su posljednje košarkašice Vindija koje još uvijek ne znaju za slast pobjede.