Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jedinstvena kadetska liga

Pobjeda Selinovih đaka, poraz »Entuzijasta«

Autor: Paulo Sarić

20.02.2023. 17:17
Pobjeda Selinovih đaka, poraz »Entuzijasta«

Foto: Andrej Jančijev/KK Zadar



Za vikend je odigrano šesto kolo Jedinstvene kadetske lige. Oba zadarska kluba su gostovala te su se kući vratila s polovičnim učinkom. Diadora je poražena od Bosca rezultatom 78:73, dok su mladi košarkaši Zadra bili bolji od pulske Stoje sa 80:94.


Presudila završnica


Bosco je bolje otvorio susret i već u četvrtoj minuti, zahvaljujući ubačajima Luke Petranovića i Marata Kosa, otišao na dvoznamenkastu prednost (14:4). Zadrani su ekspresno odgovorili i serijom 0:11 preokrenuli rezultat, no buđenje je bilo kratkoga vijeka pa su već početne minute druge dionice donijele novo odvajanje »Salezijanaca«. Zagrepčani su čitavo prvo poluvrijeme kontrolirali rezultat, uglavnom se vrteći oko deset poena prednosti, pa se na veliki odmor otišlo s ugodnih plus 13 za domaćine (45:32). Otvaranje nastavka je donijelo bolju igru Diadore, a konačno je proradio i šut za tri poena, pa su mladići Tonija Vidaića na krilima četiri vezane trice učas prišli na dva posjeda zaostatka (49:44). Nova dalekometna kanonada vratila je goste i u potpuni egal krajem treće četvrtine, da bi semafor početkom posljednje dionice pokazivao i dva posjeda prednosti za »Entuzijaste«. No, bilo je to sve od Zadrana. Domaćini su podigli agresivnost na obrambenoj strani terena i krenuli u veliki nalet koji se zaustavio na seriji 15:2, nakon čega više nije bilo povratka za Diadoru. Domaćine je 23 poena, 14 skokova i sedam asistencija predvodio Bruno Bubalo, dok je najefikasniji među četvoricom dvoznamenkastih »Entuzijasta« bio Ante Madunić s 19 koševa i 12 uhvaćenih lopti.



Kontrola rezultata




Kadeti Zadra su bez previše muke odradili gostovanje u Puli, gdje su stigli do šeste ovosezonske pobjede. Premda je Roko Cetina na samome otvaranju držao Stoju u igru, nije trebalo dugo čekati da Selinovi đaci preuzmu kontrolu nad susretom i malo po malo krenu graditi prednost. Domaćini su se dobro držali većim dijelom prvog poluvremena, pa je za odlazak Zadrana na dvoznamenkastu razliku trebalo sačekati sredinu druge dionice i polaganje Andre Mirčete za 23:34. U svlačionice se otišlo s istovjetnom razlikom (34:45), da većina posla oko vlasnika dva boda bila rješenja u početnim minutama nastavka kada su kadeti Zadra napravili seriju 0:11 i trasirali put k novoj pobjedi. Stoja je nakratko priprijetila na ulasku u četvrtu četvrtinu, no domaćini se niti u jednom trenutku nisu uspjeli spustiti u jednoznamenkaste vode, pa su dva boda mirno krenula put Donatovog grada. Toni Josipović je s 24 poena i osam skokova predvodio strijelce Zadra, dok je Vito Mlatac s 21 košem bio najraspoloženiji u redovima domaće momčadi.