Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Druga muška liga

Pobjeda Sukošana, poraz Diadore

Autor: Paulo Sarić

17.03.2023. 15:45
Pobjeda Sukošana, poraz Diadore

Foto: Andrej Jančijev/KK Zadar



Klubovi s prostora Zadarske županije ostvarili su polovičan učinak u 15. kolu južne skupine Druge muške lige. Sukošan je na domaćem parketu svladao goste iz Škole košarke Dubrovnik rezultatom 92:84, dok su kadeti Zadra koji nastupaju za Diadoru nakon dodatnih pet minuta igre poraženi od Trogira sa 89:95.


Konačno dva boda


Sukošance je do četvrte pobjede u sezoni vodio raspoloženi Nino Kotrulja koji je s 39 poena bio nerješiva enigma za obranu mladića s juga Hrvatske. Ipak, sam početak susreta je protekao u znaku gostiju koji su bolje otvorili utakmicu i u drugu dionicu ušli s prednošću od tri poena, što su sačuvali i nakon vrlo efikasne druge četvrtine u kojoj je svaka momčad ubacila po 26 koševa, pa se na veliki odmor otišlo s 42:46 za Dubrovčane. Presudnim se pokazalo otvaranje nastavka u kojem su domaćini zadržali efikasan napad s kraja prvog poluvremena, dok su na drugoj strani parketa podigli agresivnost u obrani i suparniku dozvolili tek 15 poena, što je bilo dovoljno za potpuni preokret. Nezaustavljiv je bio Kotrulja, a svoj doprinos su dali i David Kosović te Šime Perinović, pa je semafor uoči posljednje dionice pokazivao dva posjeda prednosti za domaće košarkaše koji su u završnih deset minuta sačuvali prednost i prekinuli višemjesečnu rezultatsku sušu. Uz raspoloženog Kotrulju, dvoznamenkasti u redovima Sukošana su bili i Kosović s 18 te Perinović s 13 poena, dok je Luka Klarić s 40 koševa bio prvo ime u redovima Škole košarke Dubrovnik.


SUKOŠAN       92




ŠK DUBROVNIK       84


(16:19, 26:26, 23:15, 27:24)


Promašaji i izgubljene lopte


Za razliku od svojih županijskih kolega koji su u nedjelju prekinuli negativan niz, košarkaši Diadore su dan kasnije na domaćem parketu poraženi od Trogira, čime su upisali prvi poraz nakon kraja prosinca. Već je samo otvaranje nagovijestilo da to neće biti predvečer mladića Marka Selina. Trogirani su od samog starta bolje izgledali na parketu te su u drugu dionicu donijeli zalihu od sedam poena (13:20). »Entuzijasti« su se ponešto trgnuli u nastavku prvog poluvremena i do odlaska u svlačionice prišli na minus četiri (40:44), no treća četvrtina je ponovno protekla u znaku gostujućih igrača koji su u posljednjih deset minuta osnovnog dijela utakmice ušli s tri posjeda prednosti. Zadrani su u četvrtoj četvrtini uspjeli konsolidirati svoje redove te su izborili produžetak, ali u dodatnih pet minuta su na naplatu stigle sve izgubljene lopte i svi promašenih šutovi pa su bodovi na koncu krenuli put juga. Niko Gardijan je s 25 poena bio najefikasniji u redovima Trogira, dok su Diadoru predvodili Roko Zdrilić s 19 te Vito Perković sa 16 koševa.


DIADORA       89


TROGIR       95


(13:20, 27:24, 25:28, 19:12, 5:11)