Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

dobra stara vremena

Počelo natjecanje košarkaša amatera

Autor: Šime Ćurko

10.11.2022. 08:59
Počelo natjecanje košarkaša amatera


Više od pola godine je prošlo od zadnje utakmice LIKAR Krombachera, košarkaškog natjecanja amatera, kada su Vrsi u dvorani Krešimira Ćosić pobjedom protiv Veterana Puntamike zapečatili sezonu bez poraza i osvojili titulu prvaka, koja je u pretpandemijskoj 2019. pripala upravo Puntamičanima. Vršanima sigurno neće biti lako ponoviti lanjski doseg, konkurencija je velika i svima će biti izazov skinuti prvaka.


Prve dvije momčadi nakon 9. kola osnovnog dijela sezone osigurat će izravno polufinale, dok će plasirani od 3. do 6. mjesta dodatnom utakmicom razigravati za dvoboje s dvije najbolje momčadi. Uz lanjske finaliste mjesto u doigravanju tražit će prošlogodišnji brončani Vodovod Ballersi, kao i Sidro Relja. Tu je i Voštarnica, koja se pojačala s nekoliko iskusnih igrača, a ozbiljni izazivači su i Tokić i Brodarica. Dužnici iz prošle sezone su otočani, Zaglav Dugi otok, kojima će ligaški sistem možda više odgovarati nego prošlogodišnja »skupina smrti«. Vladuli i Jadera su u zadnji tren upali u ligu nakon odustajana Prečana i Alfa Atesta (bivšeg Adriatic Zadar), pa je pitanje jesu li se uspjeli uigrati za vrlo težak raspored. Nakon nove godine u natjecanje kreću i novoprijavljene momčadi, koje će kroz sustav razigravanja (LIKAR play-in) pokušati osigurati svoje mjesto u ligi sljedeće sezone budući da u mjesta ima za najviše deset sastava.


U pet utakmica prvog kola najzanimljiviji je bio dvoboj u kojem je Tokić s pola koša bio bolji od Voštarnice. Puntamiški veterani su u zadnjoj četvrtini prelomili dvoboj protiv Brodarice, Vodovod je slavio protiv Jadere, a Vrsi su u obranu prvog mjesta krenuli uspjehom protiv Zaglava. U svom debiju u LIKAR-u Jure Ružić, nekadašnji kapetan Zadra, za Vrsi je ostvario dvostruki-dvostruki učinak. Tako je protiv Zaglava ubacio 30 poena (četiri trice), a imao je i 10 skokova. Nadodao je još i dvije asistencije te dvije ukradene lopte i ukupnom valorizacijom 52 postao najkorisniji igrač prvog kola.




Najuvjerljiviji je bio sastav Relja Sidro koji je s plus 42 nadjačao Valdule. U jedinom dvoboju drugog kola Relja je došla do druge pobjede nakon što je u neizvjesnoj završnici slavila protiv Tokića.