Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

JUNIORSKE UZDANICE

Početak sezone AK Alojzije Stepinac iz snova, David Dragaš viceprvak Hrvatske

Autor: Portal ZL

30.01.2023. 13:47
Početak sezone AK Alojzije Stepinac iz snova, David Dragaš viceprvak Hrvatske


Nova sezona Atletskog kluba Alojzije Stepinac iz Zadra započela je sjajnim rezultatima ostvarenim na Prvenstvu Hrvatske za juniorke i juniore u Zagrebu.


David Dragaš je osvojio srebrno odličje u troskoku s rezultatom 12.68 m dok je u skoku u dalj bio četvrti s osobnim rekordom 6,03 m. Malo je nedostajalo da se i Antonia Džaja u troskoku popne na postolje. Ostala je prekratka za 4 cm, skočila je 11.43 m i natjecanje završila na 4. mjestu. 


U sklopu prvenstva održan je i atletski miting na kojem su nastupili dvije kadetkinje i dva seniora AK Alojzije Stepinac. 




Za kadetkinje su nastupile sestre Eva i Zara Šilić te su istrčale svoje osobne rekorde na 60 metara (Eva 8,69, Zara 8,84). Za senior su nastupili Juraj Bilaver i Filip Nimac. Juraj je istrčao 7,95, a Filip 8,37. 


„Prvim nastupom ove sezone, zadovoljan sam i vidim prostora za napredak Davida i Antonije u njihovim disciplinama, što će pokazati u nadolazećim natjecanjima“, izjavio je nakon prvenstva trener uspješnih juniora Mate Bulić.


Već idući vikend na rasporedu je Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba u atletici, a u AK Alojzije Stepinac se nadaju novim odličnim rezultatima.