Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

ŠC Višnjik

Podloga za gradnju hotela, novih dvorana i muzeja košarke

Autor: Šime Ćurko

22.02.2023. 16:03
Podloga za gradnju hotela, novih dvorana i muzeja košarke

Foto: ŠC Višnjik



Na sjednici Gradskoga vijeća Grada Zadra održanoj prošli utorak, između ostaloga, vijećnici su prihvatili Prijedlog o stavljanju izvan snage Detaljnoga plana uređenja sportsko-rekreacijskoga centra Višnjik, a potom i donijeli Odluku o donošenju Izmjena i dopuna Urbanističkoga plana uređenja sportsko-rekreacijskoga centra Višnjik.


– Ova odluka je pravna podloga koja će omogućiti da u bliskoj budućnosti u kompleksu Višnjika bude realizirano nekoliko planskih infrastrukturnih zahvata – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.


Prije određenoga vremena, poslije provedenoga javnoga natječaja, ŠC Višnjik potpisao je ugovor s tvrtkom Turisthotel koja je u objektu tzv. stare menze time dobila zakup nad 486 četvornih metara poslovnih prostora u prizemlju namijenjenih ugostiteljstvu, te skladišnoga pomoćnoga prostora u podrumskom dijelu.




– Obnovom toga objekta ŠC Višnjik će dobiti niz novih i visoko kvalitetnih sadržaja i tako oplemeniti svoju djelatnost i svakodnevnu ponudu brojnim korisnicima i posjetiteljima. Uz kvalitetan ugostiteljski prostor ova će investicija omogućiti i odgovarajući uredski prostor za mnoge subjekte koji su značajni za cjeloviti zadarski sport i za rekreaciju, prikladan prostor za stalni postav povijesti zadarske košarke, suvremeni prostor za prodaju ulaznica za sve priredbe, fun shop, te prostor za udrugu navijača – kaže Karlović.


Nadalje, Izmjene i dopune UPU-a omogućit će sve pripremne poslove i realizaciju još nekoliko objekata – dvorana za rukomet, za boks i za stolni tenis.


– Svakako je značajno i što će biti omogućeno i podizanje hotela. Taj će objekt u bližoj i daljoj budućnosti biti bitna uporišna točka za cjeloviti i kontinuirani razvoj ŠC Višnjik, navlastito u smjeru cjelogodišnjega sportskoga turizma. Novi objekti će pridonijeti proširivanju i obogaćivanju ponude, porastu broja korisnika i posjetitelja te omogućiti nova javna događanja, kampove, seminare i druge sadržaje koji će, uz ostalo, tijekom cijele godine u Zadar privlačiti sve više gostiju iz Europe i svijeta – zaključio je Karlović.