Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nogomet

Poljaci neće produžiti ugovor s izbornikom, nisu zadovoljni ispadanjem od Francuske u osmini finala

Autor: Hina

22.12.2022. 13:25
Poljaci neće produžiti ugovor s izbornikom, nisu zadovoljni ispadanjem od Francuske u osmini finala

Foto: Foto REUTERS

Poljska je izgubila u osmini finala SP-a u Katru sa 1:3 od Francuske koja je kasnije igrala u finalu



VARŠAVA Poljski nogometni savez (PZPN) objavio je u četvrtak da neće obnoviti ugovor s izbornikom Czeslawom Michniewiczom nakon ispadanja reprezentacije u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru.


“Nakon detaljne analize svih informacija, PZPN je odlučio da Michniewiczu ne produži ugovor koji istječe krajem godine”, stoji u priopćenju PZPN-a.


Poljska je izgubila u osmini finala SP-a u Katru sa 1:3 od Francuske koja je kasnije igrala u finalu.




Predsjednik PZPN-a Cezary Kulesza je zahvalio Michniewiczu na 11 mjeseci izborničkog rada.


Michniewicz, koji je vodio varšavsku Legiju, preuzeo je poljsku reprezentaciju u siječnju nakon odlaska Portugalca Paula Souse, koji je zatražio razrješenje s dužnosti u prosincu 2021. poslije manje od godinu dana na čelu.


“Kao što znamo, Michniewicz je preuzeo momčad u teškom trenutku”, rekao je Kulesza. “Unatoč tim okolnostima, uspio je izboriti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a također je zadržao (momčad) mjesto u elitnom rangu Lige nacija. Također je vodio reprezentaciju do prve nokaut faze Svjetskog prvenstva u 36 godina. Za to Michniewicz zaslužuje zahvalu.”


Poljska je remizirala 0-0 s Meksikom, pobijedila Saudijsku Arabiju 2-0 i izgubila istim rezultatom od budućeg prvaka Argentine u skupini C prije nego što je ispala od Francuske u osmini finala.


PZPN je priopćio kako će uskoro započeti potragu za njegovim nasljednikom dok se budu pripremali za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje počinju u ožujku i u kojima je Poljska u skupini E s Albanijom, Farskim Otocima, Moldavijom i Češkom.