Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SP u Kataru

Posljednji trening Vatrenih pred susret s Marokom preskočila su četiri igrača, Zlatko Dalić ima spremne zamjene

Autor: Portal Novi list

16.12.2022. 17:42
Posljednji trening Vatrenih pred susret s Marokom preskočila su četiri igrača, Zlatko Dalić ima spremne zamjene

Foto: Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Marcelo Brozović (zadnja loža) i Josip Juranović (list) od ranije su izvan stroja, a njima su se na popisu odsutnih pridružili Dejan Lovren  i Nikola Vlašić



RIJEKA Četiri igrača preskočila su posljednji trening Vatrenih uoči subotnjeg ogleda s Marokom. Marcelo Brozović (zadnja loža) i Josip Juranović (list) od ranije su izvan stroja, a njima su se na popisu odsutnih pridružili Dejan Lovren  i Nikola Vlašić. Kod iskusnog stopera pojavio se umor,  a kod Vlašića – viroza. Njihov izostanak s uvodnog dijela treninga ne znači da će sigurno preskočiti Maroko, no jasno je da je ova četvorka vrlo upitna za utakmicu, a posebno Brozović i Juranović koji vuku ozljede mišića.


Kada je govora o mogućim alternativama onda se neke stvari nameću same od sebe. Stanišić bi trebao zauzeti Juranovićevo mjesto na desnoj strani obrane. Ukoliko Lovren definitivno otpadne njegovu poziciju stopera trebao bi popuniti Josip Šutalo. Brozovićevu ulogu u sredini terena trebao bi preuzeti Lovro Majer, dok najveća neizvjesnost vlada oko toga tko će na krilne pozicije uz nezamjenjivog Perišića. Moguće je da to bude Mario Pašalić, ali i da Dalić po oprobanom receptu na tu poziciju izvuče Kramarića pa onda između Budimira, Livaje i Petkovića odabere igrača koji će od prve minute istrčati u vršku napada.