Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Unatoč lošim rezultatima

Potter dobio blagoslov vlasnika, ostaje na klupi Chelsea

Autor: Hina

20.02.2023. 18:14
Potter dobio blagoslov vlasnika, ostaje na klupi Chelsea

Foto: Reuters



Uprava nogometnog kluba Chelsea podržala je trenera Grahama Pottera unatoč lošoj formi momčadi i nizu loših rezultata, objavili su danas britanski mediji.


Chelsea je dobio samo dvije od posljednjih 14 utakmica u svim natjecanjima, a u subotu je izgubio na doma protiv posljednjeplasiranog Southamptona (0-1) u Premier ligi.


Potter je preuzeo momčad u rujnu nakon otkaza Thomasu Tuchelu i tada je potpisao petogodišnji ugovor. Uprava kluba na čelu s vlasnikom iz SAD-a Todom Boehlijem izjavila je kako je angažman dio dugoročnog projekta. Smatra se da momčadi treba prilika za oporavak nakon obnove u kojoj je potrošeno čak 583 milijuna funti na potpise u zadnja dva prijelazna roka, od kojih je osam dovedeno u siječnju, izvijestio je BBC.




Na Potterovu budućnost na Stamford Bridgeu neće utjecati ovosezonski rezultati Lige prvaka ili sposobnost momčadi da se kvalificira za europska natjecanja sljedeće sezone, rekao je BBC. Iako je prihvaćeno da rezultat protiv posljednjeplasiranog Southamptona nije dovoljno dobar, uprava vjeruje da postoje ohrabrujući znakovi u klubu.


Potter je vodio Chelsea do devet pobjeda u 25 utakmica. Londonska momčad trenutno je 10. na ljestvici s 11 bodova zaostatka za četvrtim mjestom, posljednjim koje vodi u Ligu prvaka. U sljedećoj utakmici Chelsea u nedjelju igra protiv gradskog rivala Tottenhama.