Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Gianni Infantino

Predsjednik FIFA-e poslao pismo sućuti nakon smrti legendarnog Ćire

Autor: Hina

13.02.2023. 16:47
Predsjednik FIFA-e poslao pismo sućuti nakon smrti legendarnog Ćire

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Pismo Giannija Infantina, upućeno je predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijanu Kustiću, krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa i obitelji Miroslava Blaževića



ZAGREB Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino poslao je pismo najdubljeg suosjećanja nakon smrti legende hrvatskog nogometa Miroslava Ćire Blaževića.


Pismo Giannija Infantina, upućeno je predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijanu Kustiću, krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa i obitelji Miroslava Blaževića, objavio je HNS.


“Ovim putem želim izraziti najiskreniju sućut povodom smrti bivšeg igrača, izbornika i simbola hrvatskog nogometa Miroslava Blaževića. Riječi ne mogu izraziti tugu koju osjećamo zbog ovog gubitka,” istaknuo je Infantino u pismu.




“Tijekom svoje igračke karijere Miroslav Blažević je pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća zastupao boje Dinama, zagrebačke Lokomotive, Sarajeva i Rijeke, odnosno švicarskih klubova Siona i Moutiera. Poslije je, međutim, stekao ime uglavnom kao trener. Nakon igračkog umirovljenja započinje uspješnu međunarodnu trenersku karijeru, koja će trajati više od četiri desetljeća. Trenirao je nekoliko klubova u bivšoj Jugoslaviji, Europi i svijetu, osvojivši brojne trofeje, pogotovo s Dinamom, Sionom i Grasshoppersom,” navodi se u pismu.


“Vodio je i reprezentaciju Hrvatske, dovevši je do povijesne bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, bio izbornik Švicarske, Irana, Bosne i Hercegovine i olimpijske reprezentacije Kine. Smatra se jednim od najuspješnijih trenera svih vremena, nogometnom legendom, vođom momčadi i motivatorom, njegova ostavština i postignuća, a pogotovo njegova liderska uloga, osobnost i ljudske kvalitete neće biti zaboravljene i uistinu će nam nedostajati. U ime međunarodne nogometne zajednice, želim izraziti našu duboku sućut Hrvatskom nogometnom savezu, te Miroslavovoj obitelji, prijateljima i voljenima. Naše su misli sa svima vama. Nadamo se da će ova sjećanja i naše riječi podrške donijeti malo mira i utjehe u ovom teškom trenutku,” napisao je predsjendik krovne nogometne organizacije.


Posljednji ispraćaj legendarnog hrvatskog nogometnog stručnjaka Miroslava Blaževića koji je umro u prošlu srijedu u 88. godini nakon duge borbe sa zloćudnom bolešću, bit će u srijedu, 15. veljače, u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj. Lijes će biti izložen od 12 sati, a obred će početi u 14 sati.


Komemoracija za legendarnog izbornika “Vatrenih” bit će održana u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski istog dana u 10 sati.


Zbog velikog interesa javnosti dolazak na komemoraciju bit će omogućen samo osobama s pozivnicama, objavio je Hrvatski nogometni savez.