Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SP u Kataru

Predsjednik Hrvatskog sabora obišao reprezentativce uoči polufinala i najavio gradnju stadiona nakon SP-a

Autor: Hina

13.12.2022. 11:36
Predsjednik Hrvatskog sabora obišao reprezentativce uoči polufinala i najavio gradnju stadiona nakon SP-a

Foto: Gordan Grlić Radman i Gordan Jandroković/Foto PIXSELL

Stadion moramo graditi nakon ovog svjetskog prvenstva, kao i kompletnu infrastrukturu jer u Hrvatskoj imamo nevjerojatan potencijal mladih igrača, djece koja se bavi nogometom - rekao je Gordan Jandroković



DOHA Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman posjetili su hotel hrvatske reprezentacije u Dohi poželjevši sreću “Vatrenima” u susretu protiv Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru.


Predsjednik Sabora i ministar vanjskih i europskih poslova održali su kratak sastanak s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, razgovarali su i s izbornikom Zlatkom Dalićem, no s igračima se nisu susreli ne želeći remetiti njihov mir uoči važnog ogleda.


“Razgovarali smo o utakmici, vidjeli smo i izbornika Dalića i s njim smo proveli neko vrijeme. Očekuje nas važna i velika utakmica za Hrvatsku, svi su optimisti. Atmosfera je dobra, svi su jako fokusirani, svjesni vlastite snage i ovoga puta žele otići do kraja,” kazao je predsjednik Sabora.




Dodao je i kako ih mentalna snaga na ovom prvenstvu krasi kao nikada do sada. “Hrvatska je snažna ne samo taktički i igrački, već pokazuje nevjerojatnu mentalnu snagu, spremnost za borbu, veliko srce. I to je nešto što mi svi govore s kojima se susrećem, jako simpatiziraju našu reprezentaciju,” kazao je.


Nevjerojatan uspjeh “Vatrenih” koji su na drugom uzastopnom World Cupu stigli barem do polufinala otvorio je još jednom i pitanje stadiona.


Moramo graditi stadion, nevjerojatan potencijal mladih igrača


“Stadion moramo graditi nakon ovog svjetskog prvenstva, kao i kompletnu infrastrukturu jer u Hrvatskoj imamo nevjerojatan potencijal mladih igrača, djece koja se bavi nogometom. Ne samo nacionalni stadion, već i po drugim gradovima. Baza je nevjerojatna i talent koji pokazujemo, tako da vjerujem da će biti konsenzusa svih koji odlučuju i financiraju da izgradimo konačno i stadion. Međutim, danas nismo o tome razgovarali, previše je koncentracije na utakmicu”, rekao je.


Predsjednik Sabora je naglasio kako će ovo Svjetsko prvenstvo pratiti upravo po mentalnoj snazi naše reprezentacije.


“To zrači iz igrača, iz njihovih izjava iz nastupa izbornika Dalića, svjesnost o vlastitoj snazi, ali i želja da svojom igrom i svime što ovdje rade, pokažu ljubav prema domovini i narodu, da ohrabre sve u domovini da se može biti bolji i najbolji u svijetu.”


Odgovorio je i na pitanje mogu li saborski zastupnici učiti nešto od naših reprezentativaca.


“Saborski zastupnici mogu učiti od svega što je dobro, a reprezentacija nam svima može biti uzor, ne samo politici,” kazao je Jandroković koji je i prije četiri godine bio na polufinalu protiv Engleske.


“Nadam se da će se ponoviti isto, ali da će u finalu ovoga puta biti bolje,” poručio je predsjednik Sabora,


Radman: U veljači ćemo doći u Katar s poslovnom zajednicom


Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman je u Dohu stigao na poziv katarskog ministra vanjskih poslova s kojim je održao bilateralni sastanak.


“Već u veljači iduće godine doći ćemo u Katar s poslovnom zajednicom, s hrvatskom gospodarstvenicima kako bi razvijali ona područja suradnje od zajedničkog interesa. Ovdje smo došli bodriti naše Vatrene, vidjeti koliko reprezentacija pridonosi publicitetu jedne male države i jednog malog naroda koji je kroz sportsku diplomaciju, ne samo nogomet, postao poznat i popularan. Reprezentacija je homogenizirala hrvatski narod u razvijanju pobjedničkog mentaliteta  od stvaranja samostalne i slobodne hrvatske države.


“Hrvatska reprezentacija je simbol samopouzdanja i snažne volje jednog malog naroda. Ako ima netko tko je jalan mogu mu poručiti ‘Neka pati kome smeta jer Hrvatska je prvak svijeta’. Siguran sam kako će Hrvatska biti prvak svijeta”, poručio je.


Ministar Grlić Radman se još jednom osvrnuo na ulazak Hrvatske u Schengen. “To jedno od najvećih postignuća hrvatske vanjske politike i diplomacije. Hrvatska ulazi među 15 zemalja koje su u isto vrijeme članice EU, NATO-a, članice Schengenske zone, euro zone od 1. siječnja. To je veliko priznanje Hrvatskoj s obzirom na činjenicu da nisu sve zemlje ušle u Schengensku zonu”, naglasio je.


Na kraju je prognozirao i tko će večeras zabiti golove.


“Moj sin je rekao Luka Modrić i Perišić,” kazao je sa smiješkom dodavši kako mu je gledanje utakmica “Vatrenih” stresno. “Imam neke godine, pa znate tu je i pitanje tlaka”, rekao je.