Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Traže izbornika

Privremeni izbornik brazilske reprezentacije objavio popis za prijateljsku utakmicu u Maroku

Autor: Hina

04.03.2023. 11:30
Privremeni izbornik brazilske reprezentacije objavio popis za prijateljsku utakmicu u Maroku

Foto: Neymar/Foto REUTERS

Brazilski nogometni savez nastavlja tražiti stalnu zamjenu za Titea koji je napustio izborničku klupu nakon ispadanja od Hrvatske



MADRID Privremeni izbornik brazilske nogometne reprezentacije Ramon Menezes (50) izostavio je napadača Neymara i vratara Alissona iz momčadi koja će 25.ožujka odigrati prijateljsku utakmicu protiv Maroka u Tangeru.


Brazil će igrati svoju prvu utakmicu nakon što ga je Hrvatska eliminirala u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u prosincu. Neymar (31), koji je tada zabio za vodstvo, ozlijedio se prošli mjesec tijekom nastupa za svoj PSG u francuskom prvenstvu.


Menezes, koji je ranije vodio U-20 reprezentaciju Brazila, nije naveo zašto je izostavio Liverpoolovog čuvara mreže Alissona (30) ali je rekao da želi pružiti priliku novim igračima. Menezes je uvrstio na popis nekoliko igrača iz mlade U20 reprezentacije koja je u veljači osvojila prvenstvo Južne Amerike.




Brazilski nogometni savez nastavlja tražiti stalnu zamjenu za Titea koji je napustio izborničku klupu nakon ispadanja od Hrvatske. Predsjednik saveza Ednaldo Rodrigues demantirao je u veljači glasine prema kojima su se vodili razgovori s Carlom Ancelottijem, trenerom europskog prvaka Real Madrida.


Popis igrača Brazila za utakmicu s Marokom u marokanskom Tangeru:


Vratari: Ederson (Manchester City), Mycael (Athletico Paranaense), Weverton (Palmeiras)


Braniči: Arthur (América), Emerson Royal (Tottenham), Alex Telles (Sevilla), Renan Lodi (Nottingham Forest), Ibañez (Roma), Éder Militão (Real Madrid), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Robert Renan (Zenit)


Vezni: Casemiro (Manchester United), Andrey Santos (Vasco da Gama), André (Fluminense), Joao Gomes (Wolverhampton), Lucas Paquetá (West Ham), Raphael Veiga (Palmeiras)


Napadači: Antony (Manchester United), Richarlison (Tottenham), Vinicius Jr. (Real Madrid), Rodrygo (Real Madrid), Rony (Palmeiras), Vitor Roque (Athletico Paranaense).