Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

SP U KATARU

Protiv Japana do sada odigrali tri utakmice: pobjeda, poraz i neriješeno

Autor: Zadarski list

04.12.2022. 10:48
Protiv Japana do sada odigrali tri utakmice: pobjeda, poraz i neriješeno

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL



Sutra nas očekuje susret osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Kataru protiv iznenađujućeg osvajača grupe E, Japana.


Ususret tom ogledu, podsjetimo se na utakmice koje smo do sada igrali protiv njih.


Nažalost, ne možemo se baš tješiti kako nam je omjer protiv njih i da su nam “mušterije” jer imamo omjer od 1:1:1, odnosno 1 pobjeda, 1 poraz i 1 neriješen rezultat.




Prvi puta s njima smo se susreli  u sklopu Kirin kupa u Tokiju 1997. godine. Tada smo izgubili 4:3, s time da smo gubili 3:0, vratili se na 3:2, no tada je Miroshima zabio za 4:2. Naposljetku smanjio je Vlaović, dok je prva dva pogotka zabio Asanović.


Revanš za taj poraz dobili smo u Francuskoj 1998. godine, kada je Šuker zabio jedini gol na utakmici. Tom pobjedom otišli smo u osminu finala.


Posljednji puta susreli smo se s Japancima na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godini. Bili smo puno bolji i konkretniji, no nismo uspjeli zabiti i utakmica je završena 0:0.


Sve u svemu u dosadašnjim susretima s njim vidljivo je kako protiv Japanaca znamo i možemo igrati. Što se tiče trenutne igre Japana, nakon velike pobjede u skupini, njihovo je samopouzdanje iznimno visoko, stoga moramo biti pažljivi. Kako je vidljivo iz prethodnih utakmica, i Španjolska i Njemačka, kažnjene su dvama pogodcima u prvih 20-ak minuta drugog poluvremena, stoga vjerujemo kako izbornik Dalić zna što mu je činiti.