Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Priprema

Protivnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu gubio od Japana pa preokrenuo u 95. minuti preko penala

Autor: Hina

17.11.2022. 17:40
Protivnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu gubio od Japana pa preokrenuo u 95. minuti preko penala

Foto: Foto REUTERS

Već u devetoj minuti Japan je poveo golom Yukija Some, a pritom je vrlo slabo reagirao kanadski vratar Borjan. No, Kanađani su do kraja poluvremena uspjeli izjednačiti i to pogotkom Stevena de Souze Vitoria



DUBAI Nogometaši Kanade, suparnici Hrvatske u skupini F Svjetskog prvenstva, pobijedili su Japan 2-1 u prijateljskom dvoboju koji je odigran u Dubaiju.


Već u devetoj minuti Japan je poveo golom Yukija Some, a pritom je vrlo slabo reagirao kanadski vratar Borjan. No, Kanađani su do kraja poluvremena uspjeli izjednačiti i to pogotkom Stevena de Souze Vitoria.


U nastavku susreta igrači obje reprezentacije su igrali prilično pažljivo, kako ne bi došlo do ozljeda nekoliko dana prije početka prvenstva, a nakon što su oba sastava propustila nekoliko solidnih prilika ogled je odlučen u sudačkoj nadoknadi. U 95. minuti je Lucas Cavallini, s bijele točke, pogodio ‘panenku’ premda je japanski vratar Gonda bio blizu obrane.




Kanada prvenstvo kojem je domaćin Katar otvara utakmicom protiv Belgije 23. studenoga, dok četiri dana kasnije igra protiv Hrvatske. Japan se nalazi u skupini E gdje su mu suparnici Španjolska, Njemačka i Kostarika.