Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

KK JAZINE ARBANASI

Prva pobjeda sezone uz veliku priliku mladim igračima

Autor: Paulo Sarić

18.10.2022. 09:05
Prva pobjeda sezone uz veliku priliku mladim igračima

Foto: KK Zadar



Nakon uvodna dva poraza, košarkaši Jazina Arbanasa stigli su do premijerne pobjede u Prvoj muškoj ligi. U subotu je u zadarskom »Hramu košarke« pao iskusni Samobor koji se dobro držao u prvom poluvremenu, no u nastavku je do izražaja došla veća širina klupe domaćeg sastava koji je uhvatio prva dva boda u novoj kampanji drugog razreda hrvatske košarke.


– Utakmica je bila teška, pogotovo nakon ubodnih poraza. Neuigranost je vidljiva i teško je uklopiti igrače u sustav, no vjerujem da će stvari iz kola u kolo ići na bolje te da ćemo pristupom i energijom nastaviti »lomiti« suparnike. To je suvremena košarka i na to se moramo fokusirati. Dva boda su nam dala veliki poticaj, no trebamo se okrenuti idućim utakmicama i u njima ići na pobjedu – kazao je nakon utakmice trener Jazina Roko Jurlina.


Presudnim se pokazalo otvaranje nastavka u kojem su Zadrani zaigrali »granitnu« obranu i punih pet i pol minuta ostavili goste bez poena, dok je s druge strane ključan napadački impuls dao iskusni Anton Kazarnovski koji je u tom razdoblju ubacio 13 koševa.




– U drugoj četvrtini smo bili preuzeli ritam utakmice, ali smo nekim nerezonskim odlukama vratili Samobor u život. Nakon povratka na parket smo se junački postavili i krenuli u veliki nalet koji se zaustavio na seriji 18:0. Do toga smo, prije svega, došli zahvaljujući čvrstoj obrani kojom smo limitirali suparnika na teške šutove, dok smo s druge strane razvili svoju igru i došli do laganih poena. Anton nam je puno pomogao svojom rolom pod obručima. Stariji igrači nam upravo radi toga i trebaju, kako bi svojom kvalitetom te iskustvom pomogli mladim momcima da u nastavku sezone što je moguće više participiraju u igru i daju veći obol na parketu – dodao je mladi zadarski stručnjak.


U širokoj rotaciji niti jedan igrač na parketu nije proveo više od 25 minuta, a vrijednu priliku su dobili i mladići iz kadetske momčadi, kao i nekolicina momaka koji treniraju sa seniorskim sastavom. Ipak, u nekoliko je navrata bilo vidljivo da rezultat pati kada su pojedinci na terenu, pa se logičnim nameće pitanje kako je voditi momčad koja u svojim redovima s jedne strane ima prekaljene veterane, a s druge praktički još uvijek dječake koji bi im mogli biti djeca. Pritom u svakom susretu ciljajući na pobjedu.


– Teško je, ali ne iz razloga što su to mladi momci. Prvi puta u povijesti se dogodilo da Zadar nema 12 seniorskih igrača zbog čega neki od mladića ne treniraju s mojom momčadi, već samo dolaze na utakmice. Zbog toga nemamo automatizme u igri koji se postavljaju na treningu te imamo puno problema koje trebamo rješavati u hodu. Ponekad nije lako odrediti neke stvari na utakmici te se lomim oko toga što napraviti. Želio bih da mladi igrači dobiju što je moguće više minuta, i zaista vjerujem da oni to mogu ispratiti, međutim trebaju se dokazati na treningu. Mislim da agresivnošću i visokoj razinom presinga možemo parirati svim suparnicima u ligi te se nadam da ćemo u idućim kolima izgledati još bolje. Dobro će nam doći utakmice u Kupu Krešimir Ćosić kroz koje ćemo se dodano uigrati i podići igru na višu razinu – istaknuo je Jurlina.