Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Australian Open

Prva tenisačica svijeta se namučila protiv Njemice Julie Niemeyer u prvom nastupu u Melbourneu

Autor: Hina

16.01.2023. 14:07
Prva tenisačica svijeta se namučila protiv Njemice Julie Niemeyer u prvom nastupu u Melbourneu

Foto: Foto REUTERS

Poljakinja će u drugom kolu igrati protiv kolumbijske tenisačice Camile Osorio



MELBOURNE Prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek plasirala se u drugo kolo Australian Opena nakon što je na startu turnira svladala Njemicu Julie Niemeyer sa 6-4, 7-5.


Swiatek se mučila protiv 69. tenisačice svijeta, ali je nakon dva sata igre uspjela proći u drugo kolo Grand Slama u Melbourneu. Poljakinja je spasila dvije break lopte s kojima se suočila u prvom setu, prije nego što je svoju prvu u meču, u desetoj igri, pretvorila u vodstvo od 1-0. Niemeyer je sjajno započeo drugi set, povela s 3-1 i servirala za set kod 5-4, no Swiatek je izjednačila na 5-5, sljedeći gem dobila s “nulom”, a potom je iskoristila i svoju prvu meč loptu za pobjedu. Poljakinja će u drugom kolu igrati protiv kolumbijske tenisačice Camile Osorio.


Kazahstanka Elena Rjibakina svladala je Talijanku Elisabettu Cocciareto sa 7-5, 6-3 nakon sat i 23 minute igre. Prvakinji Wimbledona trebalo je šest set lopti za osvajanje prvog seta, nakon što se Talijanka vratila s 5-2 na 5-5, dok je u drugom morala preokrenuti rezultat jer je suparnica prva stigla do breaka. Rybakina će za suparnicu u drugom kolu imati Slovenku Kaja Juvan.




Uspješne na startu turnira bile su Kanađanka Bianka Andreescu, Ukrajinke Anhelina Kalinina i Katerina Kozlova, Amerikanka Bernarda Pera, kao i Švicarka Jill Taichman.