Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Remi

Prva utakmica u nastavku prvenstva završila bez golova, golman Varaždina obranio penal u 89. minuti

Autor: Hina

18.01.2023. 17:50
Prva utakmica u nastavku prvenstva završila bez golova, golman Varaždina obranio penal u 89. minuti

Foto: Foto PIXSELL

Izvođač jedanaesterca bio je Joey Suk, ali je njegov udarac Radošević obranio. Nakon udarca iz kuta Krizmanić je pucao glavom, ali je Radošević još jednom obranom potvrdio epitet igrača utakmice



VELIKA GORICA U srijedu je na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrana zaostala utakmica 17. kola Hrvatske nogometne lige u kojoj su domaća Gorica i Varaždin odigrali bez pogodaka 0-0, a domaćini su u završnici propustili realizirati kazneni udarac.


Tako je Varaždin sa 23 boda ostao na petom mjestu prvenstvene ljestvice, dok je Gorica sa samo osam bodova na začelju. Vodeći Dinamo ima 41 bod iz 16 nastupa, a drugi je Hajduk sa 35 bodova i utakmicom više. Osijek je treći sa 30 bodova, a Slaven Belupo četvrti sa 26. Iza Varaždina je Istra 1961 sa 20 bodova i utakmicom manje. Lokomotiva je sedma sa 18 bodova, osma Rijeka ih ima 15, a predzadnji je Šibenik sa 13.


Početak dvoboja na kišom dobro natopljenom travnjaku Gradskog stadiona u Velikoj Gorici bio je prožet uzbuđenjima pred oba gola, a već je u 2. minuti Joey Suk pucao iz voleja, ali je lopta otišla preko grede.




Gosti su najbolju akciju izveli u sedmoj minuti, kad se Michele Šego probio po lijevoj strani i poslao dobru loptu u sredinu, ali je Fran Brodić ostao prekratak te nije uspio zahvatiti loptu u vrlo izglednoj situaciji pred domaćim vratima.


Gorica je odgovorila u sljedećoj minuti. Sve je sam napravio Merveille Ndockyt, oslobodio si prostor za udarac u srcu kaznenog prostora, ali je lopta prošla pokraj vratnice.


U 10. minuti domaći su bili najbliže pogotku u prvom poluvremenu. Ante Matej Jurić je odlučio okušati svoj udarac s oko 25 metara, lopta je odskočila od natopljene podloge ispred gostujućeg vratara Božidara Radoševića koji se bacio u svoju desnu stranu i uspio ju odbiti toliko da ne završi u mreži već je udarila u vratnicu.


Radošević je bio puno zaposleniji od domaćeg vratara Ivana Banića i najzaslužniji što Gorica nije uspjela stvoriti rezultatsku prednost u prvih 45 minuta. U 40. minuti je nakon ubačaja Vojtka s lijeve strane skrenuo loptu i spriječio Suka da ju pospremi u mrežu.


Drugo poluvrijeme je u početku ponudilo manje uzbuđenja na obje strane terena. Varaždinci su pokušali ugroziti Banića dalekometnim udarcima, ali je domaći vratar lako ukrotio šut Šege u 52. minuti.


U 56. minuti su s klupe domaće momčadi žestoko protestirali kod suca tražeći kazneni udarac, zbog kontakta u skoku i pada Steenvoordena, ali se Lovrić nije oglasio.


Ono što nije napravio u toj situaciji, Zdenko Lovrić je učinio u 88. minuti, kad je Jurića u kaznenom prostoru srušio Stolnik. Izvođač jedanaesterca bio je Joey Suk, ali je njegov udarac Radošević obranio. Nakon udarca iz kuta Krizmanić je pucao glavom, ali je Radošević još jednom obranom potvrdio epitet igrača utakmice.


Tako je Željko Sopić u svom službenom debiju na klupi Gorice osvojio samo bod pa je njegova momčad ostala na jednoj pobjedi ostvarenoj još u 5. kolu protiv Lokomotive (3-2), kad je na klupi bio Samir Toplak, koji je dobio otkaz nakon sedam kola. Njegov nasljednik Igor Angelovski vodio je Goricu u devet prvenstvenih nastupa.


Dvoboj Gorice i Varaždina na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudio je Zdenko Lovrić iz Đakova.


Od zaostalih utakmica ostala je još samo jedna, gostovanje vodećeg Dinama u Puli, koja je u listopadu odgođena zbog sudjelovanja zagrebačke momčadi u Ligi prvaka. Novi termin dvoboja na Aldo Drosini je 15. ožujka (17 sati).


Drugi dio hrvatskog prvenstva kreće od ovog petka utakmicama 18. kola. Prvo će Istra 1961 u Puli ugostiti Slaven Belupo (17 sati). U subotu su na rasporedu dvoboji Osijeka i Rijeke (15 sati) te Dinama i Gorice (17.30 sati), dok će u nedjelju igrati Hajduk – Šibenik (15 sati) i Varaždin – Lokomotiva (17.10 sati).