Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ligue 1

PSG-u važna tri boda za odvajanje od Marseillea, vratar obranio dva penala Mbappeu

Autor: Hina

01.02.2023. 23:38
PSG-u važna tri boda za odvajanje od Marseillea, vratar obranio dva penala Mbappeu

Foto: Foto REUTERS

Pariški sastav je do pobjede na Mossonu stigao u drugom poluvremenu nakon što prvih 45 minuta neće pamtiti po dobrome. Posebno Kylian Mbappe



PARIZ Nogometaši Paris Saint-Germaina osvojili su važne bodove nakon što su u susretu 21. kola Le Championnata na gostovanju pobijedili Montpellier sa 3-1.


PSG sada ima pet bodova više od Marseillea koji se probio na drugo mjesto nakon što je Lens upisao domaći poraz.


Pariški sastav je do pobjede na Mossonu stigao u drugom poluvremenu nakon što prvih 45 minuta neće pamtiti po dobrome. Posebno Kylian Mbappe.




Naime, u osmoj minuti PSG je dobio kazneni udarac kojeg je izveo Mbappe, no Benjamin Lecomte je obranio njegov udarac. Međutim, vratar domaćeg sastava je stajao izvan linije pa je udarac ponovljen. Mbappe je ponovo pucao, a Lecomte još jednom obranio udarac jednom od najboljih napadača svijeta. Vratar Lensa je loptu odbio u vratnicu, a Mbappe je odbijanac iz neposredne blizine poslao preko gola promašivši prazna vrata.


Deset minuta kasnije Mbappe je napustio teren zbog ozljede držeći se za mišić. U 32. minuti je zbog ozljede izašao i Sergio Ramos, a da stvar bude gora Messiju je u 36. minuti poništen pogodak zbog zaleđa.


Ipak, u nastavku susreta gosti su zaigrali nešto bolje. U 54. minuti je Fabian Ruiz doveo goste u vodstvo, a Messi je u 72. povećao na 2-0. Arnaud Nordin je u 89. minuti vratio nadu domaćinu, no tri minute kasnije sve dvojbe je razriješio 16-godišnji Warren Zaire-Emery realiziravši kontru za konačnih 3-1. Sa 16 godina i 330 dana Zaire-Emery je tako postao najmlađi strijelac PSG-a u prvenstvu.


PSG sada ima pet bodova više od Marseille, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor. OM je na gostovanju pobijedio Nantes sa 2-0 produživši niz bez poraza na devet kola.