Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

WRC Croatia Rally

Puštene u prodaju ulaznice za ovogodišnje izdanje WRC Croatia Rallyja

Autor: Hina

23.02.2023. 13:50
Puštene u prodaju ulaznice za ovogodišnje izdanje WRC Croatia Rallyja

Foto: Foto PIXSELL

Ulaznice je moguće kupiti putem sustava ulaznice.hr



ZAGREB Od danas su u prodaju puštene dnevne ulaznice i kompleti ulaznica za ovogodišnji WRC Croatia Rally koji će se od 20. do 23. travnja održati u pet hrvatskih županija, priopćili su u četvrtak iz organizacije ovog atraktivnog sportskog događaja koji će po treći put biti održan na hrvatskim cestama.


Ukupna dužina puta koju će prijeći posade na ovogodišnjem izdanju WRC Croatia Rallyja je 1650 kilometara, a od toga 301 km otpada na brzinske ispite. Vozači će proći cestama u Varaždinskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj županiji te na području Grada Zagreba.


“Ove smo godine posjetiteljima i ljubiteljima WRC Croatia Rallyja odlučili dodatno obogatiti iskustvo uživanja u brzinskim ispitima diljem Hrvatske kroz brojne sadržaje i zanimljivosti. Prostor Fan Zona proširili smo uz cijelu dužinu staze kako bi svi utrku mogli pratiti s još boljih i još sigurnijih pozicija uz dodatnu ponudu”, najavio je u priopćenju predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja Daniel Šaškin.




Ljubiteljima relija je na raspolaganju nekoliko opcija: njih 200 će imati priliku kupiti tzv. “Early Bird” paket po cijeni od 55 eura koji uključuje i mogućnost nabave limitirane verzije službene majice WRC Croatia Rallyja koju je dizajnirao umjetnik Jan Hrnjak.


Uz taj paket u prodaji su pojedinačne ulaznice za svaki dan po cijeni od 10 eura te komplet za sva četiri dana po cijeni od 30 eura.


Osim ulaza u Fan Zone na svim brzinskim ispitima, svaka ulaznica omogućava i ulaz u servisno parkiralište. Ulaznice je moguće kupiti putem sustava ulaznice.hr.


“Nama je svaka kupljena ulaznica velika i potrebna podrška, jer ovo je iznimno financijski zahtjevan događaj“, istaknuo je Šaškin.


I ove će godine servisno parkiralište, ceremonijalni start i ciljna rampa biti u Zagrebu, a veći dio brzinskih ispita odvijat će se u Karlovačkoj županiji. Područje odvijanja rallyja doseže do Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije na sjeveru, preko Zagrebačke, do Primorsko-goranske županije na zapadu.


Naslov pobjednika će braniti aktualni svjetski prvak i najmlađi u povijesti koji je osvojio taj naslov, 22-godišnji Finac Kalle Rovanpera (Toyota) koji se nalazi na drugom mjestu redoslijeda vozača nakon dva održana natjecanja u novoj sezoni. Rovanpera ima 38 bodova, a tri više od njega sakupio je Estonac Ott Tanak (Ford) koji je pobijedio na posljednjem natjecanju u Švedskoj.


Prije dolaska na hrvatske ceste, najbolji relijaši svijeta će se za bodove boriti u Meksiku od 16. do 19. ožujka.


Ukupna dužina itinerera iznosi 1650 km, od čega 301 km otpada na brzinske ispite. Dosadašnja dva izdanja WRC natjecanja u Hrvatskoj odlučena su na posljednjem brzinskom ispitu (Power Stageu), a strani mediji hrvatsko su natjecanje već nazvali klasikom. Ovogodišnji itinerer doživio je tek manje izmjene, a zbog toga se na domaćem terenu očekuje još jedna uzbudljiva utrka.