Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ligue 1

Reims 19 kola nije znao za poraz i onda je naletio na Igora Tudora i Marseille

Autor: Hina

19.03.2023. 23:04
Reims 19 kola nije znao za poraz i onda je naletio na Igora Tudora i Marseille

Foto: Reuters



Nogometaši Marseillea, koje vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, prekinuli su nevjerojatnu seriju Reimsa bez ligaškog poraza koja je trajala čak 19 kola.


U posljednjem susretu 28. kola francuskog prvenstva OM je na gostovanju slavio sa 2-1 prekinuvši nevjerojatan Reimsov niz.


Posljednji susret Reims je izgubio u rujnu prošle godine na svom terenu od Monaca (0-3). Nakon toga nanizao je 19 utakmica bez poraza, ostvarivši pritom devet pobjeda i 10 neodlučenih susreta. Samo u ovoj godini Reims je u “Le Championnatu” upisao šest pobjeda i pet remija.




Sjajnu seriju prekinuli su Tudorovi odabranici. Međutim, vrlo lako se moglo dogoditi da Reims osvoji barem bod.


Domaćin je poveo u 13. minuti golom Folarina Baloguna. Međutim, najveći dio posla napravio je Marshall Munetsi koji se sjajno oslobodio svog čuvara, prošao po lijevoj strani, te povratnom loptom uposlio Baloguna kojem nije bilo teško zabiti za 1-0.


Međutim, samo tri minute kasnije OM je izjednačio, a pogodak je postigao Alexis Sanchez. Čileanski napadač je u 29. minuti zabio i drugi gol, okrenuvši rezultat.


U 58. minuti domaćin je mogao izjednačiti, Munetsi je pucao glavom iz dobre situacije, ali je pogodio stativu. U 67. minuti je odličnu priliku za goste imao Nune Tavares, ali je loše reagirao. U 83. minuti Samuel Gigot je imao matnu situaciju, no glavom je pucao pored gola propustivši priliku staviti točku na i.


Do kraja susreta Tudor je strijepio, a u trećoj minuti nadoknade Reims je imao zicer za izjednačenje, no Balogun iz odlične situacije pogodio vratnicu.


Kolo je obilježila gostujuća pobjeda Rennesa sa 2-0 na Parku prinčeva protiv PSG-a koji je upisao prvi domaći ligaški poraz u posljednjih 36 utakmica.


Posljednji domaći poraz u prvenstvu PSG je doživio u travnju 2021. od Lillea, a potom je nanizao 35 susreta bez poraza (30 pobjeda i pet remija). Seriju je prekinuo Rennes pobjedom 2-0, a strijelci su bili Karl Toko Ekambi (45) i Chimuanya Ugochukwu (49). Hrvatski reprezentativac Lovro Majer nije nastupio za goste.


Bila je to druga Rennesova pobjeda protiv PSG-a ove sezone, u prvom susretu na Roazhon Parku bilo je 1-0.


PSG i dalje uvjerljivo vodi na ljestvici, dok je Rennes sada peti sa 50 bodova.


U ranije odigranom susretu Nica i Lorient su odigrali 1-1 čime je domaćin produžio niz bez ligaškog poraza na 11 kola. Gosti su poveli u 30. minuti golom Bamo Meitea, a izjednačio je Gaetan Laborde u 78. minuti.


Bio je to treći uzastopni remi za Nicu koja već 11 kola ne zna za ligaški poraz. Trenutačno je sedma sa 44 boda, koliko ima i Lorient stepenicu niže.


Montpellier je preokretom porazio Clermont sa 2-1. Saif Khaoui je u 32. minuti doveo Clermont u vodstvo, no Sepe Ekye Wahi (61, 72) je s dva gola okrenuo rezultat.


U derbiju začelja Troyes i Brest su odigrali 2-2. Renaud Ripart (34) i Rony Lopes (38) su zabili za domaćine, a Pierre Lees-Melou (30) i Romain Del Castillo (74) za goste.


U prvom nedjeljnom susretu Monaco je na gostovanju pobijedio Ajaccio sa 2-0 ostvarivši prvu pobjedu u zadnja četiri kola.


Golove za momčad iz “Kneževine” zabili su Wissam Ben Yedder u 28. minuti, te Krepin Diatta u 84. minuti.


Domaćin je od 53. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Cyrille Bayala.


Na ljestvici vodi PSG sa 66 bodova, Marseille je ponovo drugi sa 59 bodova, dok je Lens treći sa 57 bodova. Slijede Monaco (54), Rennes (50), Lille (49)..