Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ima podršku kluba

Reprezentativac Češke priznao da je homoseksualac: "Želim živjeti svoj život u slobodi"

Autor: Hina

13.02.2023. 17:33
Reprezentativac Češke priznao da je homoseksualac:

Foto: Jakub Jankto/Foto REUTERS

Bez strahova. Bez predrasuda. Bez nasilja. Ali s ljubavlju. Ja sam homoseksualac i ne želim se više skrivati, poručio je 27-godišnji veznjak



PRAG Vezni igrač češke nogometne reprezentacije i praške Sparte Jakub Jankto (27) priznao je da je homoseksualac, rekavši kako želi živjeti svoj život “na slobodi”.


“Kao i svi drugi, imam svoje snage. Imam svoje slabosti. Imam obitelj. Imam svoje prijatelje”, rekao je Jankto u videu objavljenom na svom Instagram računu.


“Imam posao koji godinama radim najbolje što mogu, ozbiljno, profesionalno i sa strašću. Kao i svi drugi, i ja želim živjeti svoj život u slobodi. Bez strahova. Bez predrasuda. Bez nasilja. Ali s ljubavlju. Ja sam homoseksualac i ne želim se više skrivati,” poručio je 27-godišnji veznjak.




Jankto je od 2017. član španjolskog prvoligaša Getafea, a trenutačno je na posudbi u Sparti. Igrao je i za Udinese, Ascoli i Sampdoriju, dok je za češku reprezentaciju odigrao 45 utakmica i postigao četiri gola.


Priopćenjem se oglasila i Sparta.


“Jakub je prije nekog vremena s upravom kluba, trenerom i suigračima otvoreno pričao o svojoj seksualnoj orijentaciji. Sve ostalo tiče se njegovog osobnog života. Nema daljnjih komentara. Nema više pitanja. Ima našu podršku. Živi svoj život,” kratko je poručio klub.


Jankto iz prethodne veze ima trogodišnjeg sina Davida, no on i njegova partnerica Marketa prekinuli su 2021. godine.