Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Rukomet

Revija ozljeda hrvatskih rukometaša uoči SP-a, Pešić počeo vježbati, Jaganjac out do kraja 2022. godine

Autor: Igor Duvnjak

24.11.2022. 19:29
Revija ozljeda hrvatskih rukometaša uoči SP-a, Pešić počeo vježbati, Jaganjac out do kraja 2022. godine

Foto: Ivan Pešić/Foto REUTERS

Magnetska rezonanca dislociranog ramena otkrila je da ligamenti i tetive nisu potrgani ili slomljeni, poručuju iz Rhein-Neckar Löwena o ozljedi Jaganjca, koji se u siječnju vraća na teren, dok Pešić još osjeća posljedice ozljede prepona



I najbolji svjetski rukometaši žive i živjet će u sjeni Svjetskog prvenstva nogometaša, to će im biti svakodnevnica sve dok zastor ne padne nad pozornice velikih priredbi u Kataru. Hrvatski reprezentativci odgovaraju zahtjevnim klupskim obavezama, što dovodi i do ozljeda, kao što je slučaj s dvojicom istaknutih nekadašnjih igrača riječkih klubova, s mladim topnikom Kozale Halilom Jaganjcem i ondašnjom Zametovom uzdanicom, »senjskom rukom«, iskusnim golmanom Ivanom Pešićem.


Kako stvari stoje, čak im je upitan i nastup na glavnom rukometnom događaju sezone, Svjetskom prvenstvu koje se od 11. do 29. siječnja igra u Švedskoj i Poljskoj, gdje je Hrvatska u skupini s Egiptom, Marokom i SAD-om.


Halil Jaganjac, već višegodišnje golgetersko obećanje s lijevog beka, bundesligaški igrač Rhein-Neckar Löwena, stradao je prije nekoliko dana, ozlijedio se u ligaškoj utakmici, na gostovanju kod HC Erlangena. Nesretni je trenutak bio u jednom bacanju za »ničijom loptom«. Nema detalja o događaju s njegove strane s obzirom na to da o ovakvim temama, smatraju u klubu, nije poželjno istupanje u javnosti. O tome je priopćenjem informirao sam Rhein-Neckar Löwen. U toj poruci naročito zvoni u ušima konstatacija kako se Jaganjac neće vraćati na parket do kraja godine, sve u razdoblju dok težina ozljede nije sasvim definirana.


Najbolji tretman




«Magnetska rezonanca dislociranog ramena otkrila je da ligamenti i tetive nisu potrgani ili slomljeni. Sljedeći korak bit će najbolji mogući tretman kako bi Jaganjac zaliječio rame. U svakom slučaju, do kraja godine neće biti na terenu«, sukus je poruke njemačkog bundesligaša dok se čekaju još detaljnije dijagnoze Halilove ozljede.


Iskusni senjski golmanski majstor, 33-godišnji Ivan Pešić, koji je u dugoj i uzbudljivoj karijeri itekako dobro saznao što su ozljede i razne druge nezgode, predisponiran je za prvog vratara reprezentacije na SP-u. Odmah od početka sezone zasjao je u redovima Nantesa, gdje je uz ostalo bio MVP Superkupa, u kojem je svladan PSG, čak je i zabijao te je u pobjedi s Ivryjem 33:28 uz 19 obrana dao čak četiri gola. Pešić sada muku muči s ozljedom prepone.


Upala tetive


– Prije nekoliko dana polako sam se počeo vraćati treningu, ali osjećam još tu pubičnu kost – kaže Ivan Pešić. – U ovom slučaju uglavnom je riječ o upali, nema tu loma ili nečega sličnoga. Upaljena je tetiva, koja pravi teškoće. Meni to ide dolje na trbušni zid, a to traje, problemi su mi počeli negdje početkom listopada. Bio sam napravio i pauzu od nekih mjesec dana, počeo sam potom pomalo s treningom, ali još ništa ne znam za dalje. Vidjet ćemo kako će se to sada razvijati. Eto, tako sam i branio jedno petnaestak minuta na prošloj utakmici, ali ozljedu još dosta osjetim. Inače, tu sam od ljeta, trenutačno smo prvi u ligi, stojimo sada dosta dobro i u Ligi prvaka. Zadovoljan sam u novom klubu. Odlično sam krenuo u sezonu, ali, eto, nakon toga me ozljeda izbacila iz stroja.


Kada je riječ o nastupu za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, popularna »Senjska ruka« se ne zalijeće.


– Kada je riječ o nastupu na SP-u, to ne mogu prognozirati, tu se ništa ne zna i oko toga ne mogu ništa predviđati. Ne treba uopće isticati da bih se, naravno, volio čim prije oporaviti te tako biti na raspolaganju reprezentaciji, kamo sreće da ovi problemi što brže prođu. No, znate kako je to s ozljedama, nešto može proći i za tjedan, ali i za 15 dana – poručio je Ivan Pešić.