Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SP u rukometu

Igor Karačić poručio kritičarima nakon prve pobjede: "Imamo lijepu budućnost, samo se neke kockice moraju posložiti"

Autor: Hina

16.01.2023. 06:46
Igor Karačić poručio kritičarima nakon prve pobjede:

Foto: Igor Karačić/Foto PIXSELL

Puno slušamo o padu hrvatskog rukometa. Ja ne mislim da je to tako - rekao je Karačić



JONKOPING Hrvatski rukometaši su došli do prve pobjede na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu svladavši u švedskom Jonkopingu reprezentaciju SAD-a s uvjerljivih 40-22 (20-10), a nakon dvoboja su pred mikrofon Hrvatskog rukometnog saveza stali izbornik Hrvoje Horvat te igrači Igor Karačić i Josip Šarac.


Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije:


“Veseli visoka pobjeda, da smo se razigrali, da su pali ti utezi, olovo s ruku i nogu. Veseli atmosfera ovdje, da nakon lošije izvedbe protiv Egipta dođe ovakav broj ljudi, sigurno nam to daje dodatnu snagu i energiju. Dečki su pokazali da smo spremni boriti se do kraja. Obrana je bila pokretljiva, gusta. Došli smo do određenog broja lopti, što nam je i cilj s tom zonom, utjerati protivnika s tom zonom u nekakve greške. Popratio je to dobro i golman, tako da je taj dio bio dobar. Automatski odmah pada pritisak s napada, odmah je napad lepršaviji. S pozitivnim dojmom, bez obzira što je to Amerika, gledamo prema naprijed. Maroko je, bez obzira na uvodni poraz, gdje ih je SAD možda iznenadio, konkretnija, čvršća i bolja momčad od njih. Respektirat ćemo svakoga, moramo se dobro pripremiti i odraditi još jednu ovako ozbiljnu utakmicu.”




Josip Šarac, lijevi vanjski hrvatske reprezentacije:


“Pohvalio bih ekipu, od prvog do zadnjeg igrača. Danas smo malo bolje izgledali na terenu, pružili smo puno više energije i naravno puno je lakše uz ovakvo navijanje. Možda nije bila puna dvorana kao na prošloj utakmici, ali bilo je od prve do zadnje minute fantastično navijanje. Probat ćemo ovako nastaviti dalje, probat ćemo isprati gorak okus nakon prve utakmice. Život ide dalje i mi se nadamo najboljem. Turnir ide dalje, mi moramo skupiti glave, probati iz utakmice u utakmicu i nadati se da će nam turnir dati još jednu šansu za prolaz dalje.”


Igor Karačić, srednji vanjski hrvatske reprezentacije:


“Lijepo smo se istrčali, nismo podcijenili Ameriku ni u jednom trenutku. Odigrali su odličnu utakmicu protiv Maroka, malo smo ih proanalizirali, gledali, vidjeli smo neke prijetnje, ali Hrvatska je shvatila ovaj put ozbiljno. Zatvorili smo sve te njihove prijetnje i završio je rezultat takav kakav jest. Hrvatska je danas bila na razini. Što se desilo to protiv Egipta, to sami Bog zna. Kad analiziram, mogu zaključiti jedino da kad sam sebi stvoriš preveliki pritisak i kad se bojiš nekog neuspjeha, dođe ti onakav rezultat. Mislim da je došlo do neke bojazni za nekim neuspjehom, da će se izgubiti ta utakmica i to je otišlo u krivom smjeru. To trebamo zaboraviti i ići dalje, iz utakmice u utakmicu. Mi svoje moramo odraditi na pošten način, kako jedino i znamo, i nadam se da se onakve stvari više neće dešavati. Puno slušamo o padu hrvatskog rukometa. Ja ne mislim da je to tako. Ja stvarno mislim da mi imamo lijepu budućnost, da imamo igrače koji mogu nositi ovaj dres, da imamo odlične trenere koji mogu to voditi, samo se neke kockice moraju posložiti. Mi puno talentiranih igrača imamo.”