Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

SP rukometaša

Prvo ime hrvatskih rukometaša u pobjedi nad Marokom: "Za Dansku trebamo biti savršeni..."

Autor: Hina

18.01.2023. 07:21
Prvo ime hrvatskih rukometaša u pobjedi nad Marokom:

Foto: Luka Cindrić/Foto REUTERS

Nemamo što izgubiti, s tim motom idemo dalje. Nemamo pritiska. Uživati u preostalim utakmicama, pokušati pobijediti i dati sve od sebe - rekao je Luka Cindrić



JONKOPING U posljednjoj utakmici prvog kruga na Svjetskom prvenstvu hrvatska muška rukometna reprezentacija je pobijedila Maroko a 36-24 (15-13) te će u drugi krug u Malmou i dvoboj s Dancima ući s dva boda. Nakon dvoboja s Marokancima pred mikrofon Hrvatskog rukometnog saveza stali su izbornik Hrvoje Horvat te dvojica najboljih strijelaca Luka Cindrić i Marin Jelinić.


Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije:


“Čudno otvaranje, gdje smo u prvih 10-15 minuta primali golove kakvi se ne primaju svaki dan. Obrana je bila preširoka, dozvoljavali smo previše pasova unutar devet metara, sve odbijene lopte su otišle njima. To je nešto na čemu moramo poraditi, jer protiv ovakvog protivnika, ako zadržiš mirnoću svih 60 minuta onda se upiše pobjeda, ali jači protivnik to iskoristi i onda se jako teško vratiti. Fokus, osim na obrani cijelo vrijeme, mora biti i na otvaranju utakmica koja nam nisu zadovoljavajuća. Svjesni smo da je obrana ta koja će nam napraviti nekakvu razliku u Malmou i obrana je nešto što nam treba biti kamen temeljac i odskočna daska za dobar rezultat. Napadačke izvedbe su bitne i one vesele, pogotovo protiv ekipe kao što je Danska, kad svaki segment mora ‘štimati’. Najbitnije je jako otvoranje utakmice, koje mora biti puno agresivnije, s puno više prekida, s puno više kretnji u obrani, gdje moramo dati svaki atom snage da se obrana odigra na gornjim granicama mogućnosti. Znamo što nam sve treba da bi uopće ušli u nekakav rat s Dancima, znamo što im smeta, znamo što je njihovo ‘meko tkivo’ i nastojat ćemo što više po njemu ‘udarati’, ne dati im da se rastrče. Ako ćemo biti na gornjim granicama u svim segmentima, onda imamo šanse protiv Danaca.”




Luka Cindrić, najbolji igrač utakmice protiv Maroka sa devet pogodaka:


“Bilo je dobro, bilo je u početku malo nervozno, ali 60 minuta smo čekali svoju šansu, znali smo da će pasti fizički i to smo iskoristili. Krajem prvog poluvremena smo se odvojili, sačuvali to i zasluženo pobijedili. Agresivni su, duboki, nešto na što nismo navikli. Tražili smo se u tih 15-ak minuta, tražili rješenja. Mislim da je jedna odlična utakmica iza nas. Idemo dalje, sigurno težim putem, nismo to očekivali, ali što je tu je. Ne bježimo od toga. Na Dansku svim snagama. Mislim da smo se dizali iz utakmice u utakmicu i spremni dočekujemo Dansku. Sigurno možemo puno više, pogotovo u obrani. Za Dansku trebamo biti savršeni, ipak je to vrhunska reprezentacija. Nemamo što izgubiti, s tim motom idemo dalje. Nemamo pritiska. Uživati u preostalim utakmicama, pokušati pobijediti i dati sve od sebe.”


Marin Jelinić, drugi strijelac u utakmici protiv Maroka s pet pogodaka:


“Skupili smo glave od 20. minute, pokazali ono što znamo i na kraju velika pobjeda. Nije bilo straha, znali smo da će doći naše vrijeme, što je trebalo i prije, ali neki nesretni udarci su ušli, tako da nismo ni pomogli u tim situacijama vratarima. To se sve promijenilo od 20. minute. Bilo je bolje, ali uz dosta pogrešaka koje moramo ispraviti do Danske. Sigurno ima još prostora. Na momente je bilo super, na momente šuplja, nije bila toliko agresivna. Imamo još dva dana do Danske. Pripremit ćemo se što bolje moguće i ući što jače. Tu nesretnu prvu utakmica protiv Egipta smo izgubili, ali znali smo da nije kraj turnira, da moramo skupiti glave. Dobili smo ove dvije utakmice, u Malmo idemo ‘naoružani’ i nadamo se pobjedi.”