Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Rutinski kroz Sinj do plasmana na završni turnir

Autor:

20.12.2022. 20:12
Rutinski kroz Sinj do plasmana na završni turnir

Foto: KK Zadar



Košarkaši Zadra nastavili su utabanim pobjedničkim stazama i nakon večerašnjeg susreta osmine finala Kupa Krešimira Ćosića u Sinju gdje su s 97:70 porazili domaći Alkar. Zadrani su se tako pridružili kolegama iz Cibone, Šibenke, Cedevite Junior, Dinama, Furnira, Bosca i Kvarnera 2010 na završnom turniru Krešinog kupa koji se po ustaljenoj tradiciji održava sredinom veljače naredne godine.


Jordanove trice
Unatoč čak trećem nastupu u samo pet dana momčad pod vodstvom Danijela Jusupa nije dala nimalo popusta Alkarovcima koji su pak ovom dvoboju pristupili bitno oslabljeni izostancima kapetana Vučića i iskusnog Svaline. Od podbacivanja lopte s centra bilo je uočljivo da je renomirani abaligaš ozbiljno shvatio utakmicu, a potvrdilo je to i njihovo dvoznamenkasto vodstvo (4:14) nakon proteka uvodnih šest minuta igre. Ton igri Zadra posebno je davao Jordano koji je ubacio dvije trice, a još toliko isporučio je i do kraja prve četvrtine koja je privedena kraju s devet viška na gostujućem kontu (17:26). Sinjani su se potom na trenutak uspjeli nametnuti preko Brocka i Lisice te se prišuljati Zadranima na tek pet koševa zaostatka (24:29), ali do poluvremena Jusupovi igrači ponovno uspostavljaju kontrolu na oba kraja terena i na odmor odnose dotada najvećih 14 plusa (32:46).


Drežnjak predvodio
Tek dvije minute nastavka bile su dovoljne da se to vodstvo podigne i do 20 koševa (34:54), te je bilo uistinu teško vidjeti domaće košarkaše do kraja dvoboja u nekakvoj prilici za napraviti štetu Jusupovom sastavu. Štoviše, sužena rotacija Alkara i očit manjak kvalitete doveli su do toga da je razlika samo rasla na stranu gostiju, a srećom po Bujasovu momčad u završnoj četvrtini pustili su Zadrani malo nogu s gasa i tako ih ostavili na “samo” 27 minusa. Jusupove trupe ovog puta je predvodio Drežnjak s 19 koševa, Jordano je zabio 18, a Božić je doprinio s 11 poena, osam skokova i pet asistencija. Kod Sinjana ispred ostalih bili su Jukić i Lisica, svaki s 14 poena