Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

HT premijer liga

Salezijanci zaleđeni na minus 30

Autor:

18.12.2022. 22:59
Salezijanci zaleđeni na minus 30

Foto: kk zadar



U susretu 12. kola HT Premijer lige košarkaši Zadra su večeras u Zagrebu svladali Bosco sa 109:79 i tako upisali jubilarnu desetu pobjedu ove sezone u hrvatskom prvenstvu. Unatoč činjenici da su 48 sati prije igrali abaligašku utakmicu s MZT-om igrači Danijela Jusupa nisu imali milosti prema svome domaćinu, riješivši pitanje pobjednika nakon odigranog prvog poluvremena.


Sve će zapravo kazati podatak da su Zadrani Salezijancima ubacili 15 trica iz 31 pokušaja, uhvatili 44 lopti pod obručima i podijelili 31 asistenciju pa se nije ni osjetio izostanak Antonija Jordana i Karla Žganeca koji će s ostatkom momčadi na teren ponovno sutra kada je na rasporedu dvoboj Krešinog kupa kod Alkara u Sinju.


Obranom slomili domaćina




Zadar je od početka krenuo autoritarno, nije htio ostaviti ništa slučaju, a i Jusup se poučen lošim primjerom iz Šibenika odlučio na parket poslati svoje najjače adute. To je donijelo ekspresni bijeg na.devet koševa plusa (2:11) nakon proteka pet minuta igre. Ramljak, Davis i Drežnjak povukli su na samom otvaranju, a kada su im se pridružila i preostala dvojica članova prve petorke, Lakić i Božić, prednost Zadra se do kraja prve dionice popela i do 16 poena (9:25).


Jusupova momčad potpuno je izdominirala Bosco u prvih deset minuta, posebice na obrambenom kraju terena. Šuterski indisponirani domaćin uz dominaciju Zadra u reketu (skok 17-7) usmjerio je utakmicu prema revijalnim vodama. Gostima je dosta olakšalo što se Bosco odlučio “run and gun” igrom ući u nadmetanje, no to im se pokazalo pogubnim.


Već polovicom druge dionice na račun sedam vezanih poena Čampare pa ubačaja Drežnjaka i trice Lakića Zadar se našao na velikih 23 plusa (18:41), a domaćinu je jedinu utjehu uspio donijeti mladi Luka Krajnović koji je mini simultankom s devet koševa u nizu donio na trenutak tegobe momcima u plavom, no do kraja poluvremena Jusupova momčad se uspjela konsolidirati te uz obilati doprinos slovenskog centra Šantelja na odmor odnijeti lagodnih 17 razlike (38:55).


Klarica predvodio najmlađe


Uz rezultatski i statistički visok dojam cijele momčadi Zadra, teško je bilo ne primijetiti novu fenomenalno izdanje Luke Božića. Bjelovarac je samo nastavio tamo gdje je stao protiv MZT-a, najavivši s devet koševa, osam skokova i sedam asistencija u prvih 20 minuta da je blizu ponavljanja “triple-double” učinka koji je upisao u 10- kolu protiv Alkara u Krešinom domu, no u tome mu je naumu problem stvorila potpuna rezultatska izvjesnost u nastavku, Zadrani su u trećoj četvrtini pregazili ambicije domaćeg sastava bijegom na 27 viška (53:80).


Na svoje su u tom razdoblju posebno došli Šantelj i Davis koji su dobrano popunili osobnu statistiku, a u završnom činu košarkaši Bosca su se našli i na nišanu najmlađih Jusupovih snaga, s naglaskom na Krševana Klaricu koji je susret zaključio s 13 ubačaja. Najefikasnijim se pokazao Šantelj s 22 poena, dok su po 14 koševa dodali Lakić, Davis i Čampara. Kod Bosca dominirao je Matić s 21 košem dok je Krajnović ubacio 17.