Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

SP U KATARU

Saudijci nisu uspjeli prirediti još jedno iznenađenje

Autor: Zadarski list

26.11.2022. 16:51
Saudijci nisu uspjeli prirediti još jedno iznenađenje

Foto: Reuters



Nakon velikog iznenađenje u prvom kolu skupine C, reprezentativci Saudijske Arabije nisu uspjeli prirediti još jedno. U drugom kolu, od njih bolja je bila Poljska rezultatom 2:0.


Utakmica je bila sve samo ne zamorna i dosadna za gledanje. Prvi gol vidjeli smo u 39. minuti i to u režiji najboljeg poljskog igrača Roberta Lewandovskog, koji je upisao asistenciju i Piotra Zelinskog koji je postigao prvi gol za Poljsku na ovom prvenstvu. Do kraja poluvremena Saudijci su imali ogromnu šansu da izjednače rezultat, no udarac s bijele točke obranio je Szczesny.


U drugom poluvremenu, može se reći kako je Saudijska Arabija bila bolja i konstantno prijetila. Unatoč tome, dvije najveće prilike u drugom poluvremenu zapisuju se Poljacima, odnosno Lewandovskom i Miliku koji su pogađali vratnice.




Kako to uglavnom u nogometu ide, ako ne uspiješ zabiti, onda primiš pogodak. Upravo to se dogodilo Saudijcima, koji unatoč presingu i dobroj igri nisu izjednačili, ali su zato primili drugi pogodak u 82. minuti. Ovim pogotkom, Robert Lewandovski se upisao na vječnu listu igrača koji su zabijali na svjetskim prvenstvima, pošto mu je to bio prvijenac.


Navečer, od 20 sati, drugo kolo u ovoj grupi zaključuju Meksiko i Argentina. Podsjetimo, kako Meksiko nakon prvog kola ima 1 bod, a Argentina je bez bodova.