Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Transfer

Saudijski mediji javljaju da je Cristiano Ronaldo potpisao s Al Nassrom

Autor: Hina

30.12.2022. 20:44
Saudijski mediji javljaju da je Cristiano Ronaldo potpisao s Al Nassrom

Foto: Foto REUTERS

Cristiano Ronaldo je potpisao ugovor s klubom koji je trenutačno vodeća momčad tamošnjeg prvenstva, a posljednji je put prvak Saudijske Arabije bio prije četiri sezone



RIJAD Kako javljaju izvori iz Saudijske Arabije, a prenose brojni europski mediji, portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo potpisao je ugovor na dvije i pol godine s tamošnjim klubom Al Nassrom.


Cristiano Ronaldo je potpisao ugovor s klubom koji je trenutačno vodeća momčad tamošnjeg prvenstva, a posljednji je put prvak Saudijske Arabije bio prije četiri sezone. Iz istih izvora se kaže kako bi klub službeno ovaj posao trebao obznaniti tijekom subote.


Uz to što je veliko igračko pojačanje Al Nassra, ali i u svakom drugom pogledu najveća moguća reklama ovog kluba i nogometa u ovoj zemlji, 37-godišnji Cristiano Ronaldo bi trebao biti i ambasador velikog projekta, odnosno, zajedničke kandidature Saudijske Arabije, Grčke i Egipta koji žele organizirati Svjetsko nogometno prvenstvo 2030. godine.




Cristiano Ronaldo karijeru je počeo u lisabonskom Sportingu gdje je igrao tijekom 2002. i 2003. godine. Potom je otišao u Manchester United gdje je postao svjetska zvijezda i čiji je dres nosio do 2009. godine. Najuspješnije godine imao je igrajući za madridski Real od 2009. do 2018. godine. Potom je otišao u Juventus i još jednom pokušao na Old Traffordu, no posljednje igranje za Manchester United nije ostalo u ugodnim uspomenama ni jednoj od strana.


Za portugalsku reprezentaciju je odigrao 196 utakmica te je postigao 118 pogodaka, a iako cifre variraju u Al Nassru bi po sezoni trebao zarađivati oko 75 milijuna američkih dolara.