Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Svjetski skijaški kup

Schwarz doskijao do prve veleslalomske pobjede, Zubčić ponovno u top 10

Autor: Hina

26.02.2023. 07:30
Schwarz doskijao do prve veleslalomske pobjede, Zubčić ponovno u top 10

Foto: Reuters



Austrijski skijaš Marco Schwarz pobjednik je veleslaloma za Svjetski kup voženog u američkom Palisades Tahoeu, gdje je za tri stotinke nadmašio Švicarca Marca Odermatta, dok je Filip Zubčić osvojio deseto mjesto.


Schwarzu je ovo peta pobjeda u Svjetskom kupu, ali prva u veleslalomu, do koje je stigao iznimnim skijanjem u drugom nastupu te vrlo dobrim u prvoj vožnji, što mu je donijelo pobjedničko vrijeme od dvije minute i 23.63 sekunde.


Odermatt je u drugu vožnju donio 40 stotinki prednosti ispred Austrijanca, ali je u središnjem dijelu napravio veliku pogrešku i izgubio mnogo vremena. Švicarac je sjajno odskijao završni sektor, ali nije uspio izbjeći drugi poraz u veleslalomu u ovoj sezoni. Pobjeda mu je pobjegla za tri stotinke, a bez pobjede je ostao i u prvom od dva veleslaloma u Alta Badiji, kad je osvojio treće mjesto.




U sedmom od deset predviđenih veleslaloma u ovoj sezoni Svjetskog kupa treći je bio Norvežanin Rasmus Windingstad koji je za pobjednikom zaostao za 36 stotinki te po treći put u karijeri stao na pobjedničko postolje.


Filip Zubčić je po četvrti put ove sezone u veleslalomu završio među desetoricom najboljih, a malo preciznija vožnja u obje vožnje mogla mu je donijeti i plasman u Top 5.


Marco Odermatt je povećao svoju prednost u veleslalom (540 bodova) i u ukupnom redoslijedu (1466 bodova), a u obje konkurencije ga prate Norvežani. U veleslalomu je drugi Henrik Kristoffersen sa 100 bodova zaostatka, dok u redoslijedu za Veliki kristalni globus ALexander Aamodt Kilde ima 386 bodova manje od Švicarca.


Filip Zubčić je sa 152 boda na 12. mjestu među veleslalomašima, dok mu 217 bodova donosi 27. poziciju u ukupnom redoslijedu.


Danas će se na istom skijalištu skijaši za nove bodove boriti u slalomu uz sudjelovanje četvorice hrvatskih skijaša: Filipa Zubčića, Samuela Kolege, Istoka Rodeša i Mateja Vidovića.