Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

svjetski skijaški kup

Dominacija Amerikanke: Nadmašila Švicarku za treću pobjedu zaredom

Autor: Hina

28.12.2022. 15:41
Dominacija Amerikanke: Nadmašila Švicarku za treću pobjedu zaredom

Foto: Mikaela Shiffrin/Foto REUTERS



SEMMERING Američka skijašica Mikaela Shiffrin drugi dan zaredom slavila je u veleslalomu u austrijskom Semmeringu te je došla do svoje 79. pobjede u utrkama Svjetskog kupa, a pete u ovoj sezoni.


Shiffrin je nakon prve vožnje zaostajala 22 stotinke za najbržom, Švicarkom Larom Gut-Behrami, ali ju je u drugoj vožnji nadmašila i slavila s ukupnom prednošću od deset stotinki.


Treće mjesto je osvojila Talijanka Marta Bassino sa 47 stotinki zaostatka za Shiffrin te je time zadržala vodstvo u redoslijedu veleslalomašica sa 300 bodova. Shiffrin je druga sa 260 bodova, a treća je Gut-Behrami sa 252.




U ukupnom redoslijedu Shiffrin ima 775 bodova, čak 305 više od drugoplasirane Talijanke Sofije Goggie.


Leona Popović je 31. u ukupnom redoslijedu sa 108 bodova, a Zrinka Ljutić je na 34. mjestu sa 88 bodova.


Obje hrvatske skijašice će u četvrtak nastupiti na posljednjoj utrci skijašica za Svjetski kup u ovoj kalendarskoj godini, petom slalomu u ovoj sezone koji će prethoditi dvama natjecanjima za Trofej Snježne kraljice na sljemenskom Crvenom spustu (4. i 5. siječnja).


Prva vožnja noćnog slaloma u Semmeringu na rasporedu je s početkom u 15 sati, dok će start druge vožnje biti u 18.30 sati.


Shiffrin će i u toj utrci biti među glavnim favoritkinjama za trijumf kojim bi se približila rekorderki u Svjetskom kupu među skijašicama, sunarodnjakinji Lindsey Vonn, na samo dvije pobjede, a apsolutnom rekorderu Šveđaninu Ingemaru Stenmarku na šest.