Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Sinjani zadnja prepreka za odlazak na Final Eight

Autor:

20.12.2022. 15:57
Sinjani zadnja prepreka za odlazak na Final Eight

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar



Pored regionalne lige i hrvatskog prvenstva u kojima košarkaši Zadra plove više nego ugodno u prvom dijelu sezone došao je red na otvaranje trećeg fronta, onog u Kupu Krešimira Ćosića.


Treća utakmica u pet dana


Pred momčadi Danijela Jusupa je večeras od 18 sati nastup u osmini finala Krešinog kupa na terenu Alkara, a ovo gostovanje u Sinju Zadranima će biti čak treća utakmica samo pet dana. U petak je na Višnjiku ceh platio skopski MZT, prekjučer je s 30 razlike zaključena obveza 12. kola HT Premijer lige kod Bosca, a prije posljednje utakmice ove kalendarske godine protiv Cibone koja je na rasporedu u petak u Krešinom domu, košarkaši Zadra zaustavit će se u Sinju gdje imaju samo jedan cilj, a on se zove plasman na završni turnir natjecanja koji nosi naziv po jednom od najvećih legendi kluba. Sve osim slavlja Zadrana u Sinju bilo bi pravo čudo, jer će se suprotstaviti dvije momčadi udaljene miljama po kvaliteti rostera, ali i po formi koja ih krasi. Sinjani koje ove sezone s klupe predvodi zadarski stručnjak Luka Bujas u negativnom su nizu od osam poraza, dok na Višnjiku uživaju u obilatoj stečevini koju su priskrbili u prvoj polovici sezone. Osim nedavnog kiksa na Baldekinu Jusupovi igrači mogu biti itekako sretni s učincima u ABA i HT Premijer ligi, međutim iskustvo, ali i povijest, govori da su baš u Kupu iznenađenja uvijek moguća, pa se sigurno nečemu sličnom nadaju u središtu Cetinske krajine.


Ozlijeđeni Bašić


Ako ništa drugo, dva večerašnja takmaca dobro se poznaju jer su odigrali pripremnu utakmicu na Memorijalu Tomislava Kneževića pred početak sezone, a službeno su se prvi put sastali početkom prosinca na Višnjiku kada je Zadar rutinski slavio s 90:66. Sinjani su se dobro držali tri četvrtine utakmice, no onda je u završnom činu do izražaja došla kvaliteta, ali i kvantiteta zadarskog sastava te su dva boda u hrvatskom prvenstvu ostala na Višnjiku. Ništa drukčije ne očekuje se i večeras u dvorani Ivice Glavana-Iće, a Sinjanima nažalost ne mogu pomoći pojačanja kojima su pribjegli nakon serije loših rezultata. Tako su u rubriku novopristiglih igrača upisana trojica igrača među kojima je najzvučnije ime bivšeg kapetana Zadra Lovre Bašića, a friški Sinjanin je postao i bivši Puntamičanin Gabrijel Marić. Taj dvojac moći će se aktivno priključiti Bujasovom sastavu tek u siječnju kada saniraju svoje ozljede, dok će pravo nastupa protiv Zadra imati srpski igrač Vladimir Rajačić koji je većinu svoje karijere proveo u Italiji. Sve u svemu, večeras od 18 sati očekuje se pravi košarkaški spektakl u Sinju, ali osim vrućeg ambijenta kojeg će sigurno uveličati sinjski Maligani i zadarski Tornado sve bi ostalo trebalo i moralo otići na stranu Jusupovog sastava koji naravno želi uz sraz sa Cibonom u petak zaključiti kalendarsku godinu na najbolji mogući način, s dvjema pobjedama.